preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest za učenike i roditelje o organizaciji nastave na daljinu-virtualne nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Zbog potrebe sprječavanja širenja zaraze korona virusom te u skladu s preporukama nadležnih službi, od sutra pa sve do prestanka opasnosti nastava se neće održavati u školi. 

Obustavljena su i sva natjecanja i smotre u Istarskoj županiji.

Nastava će se do objave prestanka  opasnosti  za zdravlje održavati na daljinu, a započet će od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine.


Za učenike od 5. do 8. razreda na web stranici škole će od ponedjeljka biti objavljene poveznice za virtualne učionice kojima će učenici pristupati putem računala kod kuće. Učitelji će objavljivati materijale, svaki za svoj predmet prema rasporedu sati. Materijali, zadaci i upute će učenicima biti trajno dostupni, ali svakako savjetujemo učenicima da svaki dan redovito rješavaju zadatke zadane za taj dan kako se obaveze ne bi nagomilale.

Preduvjeti koje Škola mora ispuniti za takav oblik nastave su:

  1. Učenici predmetne nastave MORAJU poznavati svoj AAI identitet – Carnet Huso podatke (mail adresu i zaporku) kako bi se mogli uključiti u virtualnu nastavu.
    Provjeru možete izvršiti ovdje: https://webmail.carnet.hr/login.php.
    Ako su podatci izgubljeni ili netočni (lozinka) javiti se u tajništvo škole na 052 624 121 ili na  ured@os-vnazora-pazin.skole.hr
  2. Jutros su razrednici s učenicima provjeravali dostupnost interneta, stolnih računala, laptopa i tableta kod kuće. Učenicima koji nemaju dostupna računala kod kuće, bit će privremeno uručeni školski tableti do povratka u školske klupe.
  3.  O načinu preuzimanja tableta, roditelji i učenici koji kod kuće nemaju dostupna računala, bit će naknadno obavješteni. Škola ima određen broj tableta koje možemo staviti na raspolaganje učenicima.
  4. Nastava na daljinu će se odvijati:

- u virtualnim učionicama, koje će se formirati za učenike od 5. do 8 razreda, a pristupat će im putem poveznice objavljene na web stranici škole od ponedjeljka, 16. ožujka;

- na HTV 3 za razrednu nastavu te u skladu s uputama koje će roditelji dobivati putem Viber grupa (ili nekog drugog kanala u dogovoru s učiteljicama).

 

U nadi da ćemo uskoro moći objaviti prestanak ugroze i početak redovne nastave, molimo učenike i roditelje da redovito prate web stranicu škole. 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 12. 3. 2020.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju