preskoči na sadržaj
 
OUR ECO EDU TEAM

Rezultat aktivne suradnje naših učitelja je odobreni Erasmus+ KA1 projekt „OUtstRetching ECOlogical awareness Digital competence and innovative EDUcational TEAching Methods“.

Radom na projektu ćemo se dotaknuti potrebe za unapređivanjem kvalitete rada kroz osvještavanje važnosti društveno ekološke odgovornosti ustanove, baviti se potrebom poboljšanja u području IKT kompetencija učitelja te odgovoriti na potrebu poboljšanja kompetencija na području uvođenja inovativnih metoda poučavanja.

vijesti

Mobilnosti učitelja (kolovoz 2021.)

Digital Media: The classroom of the future, Verona, od 2. do 7. kolovoza 2021. godine, Lea Ferlin (stručna suradnica)

Flipped Classroom, Dublin, od 9. do 15. kolovoza 2021. godine, Veljko Ferenčak (učitelj geografije)

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 30. 8. 2021. 09:33

Priroda nam znači (travanj - lipanj 2021.)

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Sveti Petar u Šumi sudjelovali su u radionici pod nazivom "Ekologija". Plesali su, dijelili međusobna iskustva, razgovarali o važnosti očuvanja prirode i što za njih znači riječ "ekologija". Raspravljali su o ljudskim ponašanjima koja štete prirodi.

Kao rezultat aktivnosti nastala su dva zanimljiva i kreativna plakata koja sadrže razmišljanja učenika i poruke koje bi učenici poslali Prirodi.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 30. 8. 2021. 09:16

Utjecaj temperature na živi svijet (veljača - lipanj 2021.)

Učenici 2. razreda PŠ Karojba su od veljače do lipnja 2021. godine kroz istraživački rad na terenu promatrali živa bića koja obitavaju u špilji i vrtači (na lokaciji Čiže i Sopajac). Istraživali su razliku u brojnosti i raznolikosti živih bića u različitim životnim uvjetima. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 8. 7. 2021. 11:15

Ljepota sunčeva zalaska (ožujak - lipanj 2021.)

Učenici 7. i 8. razreda PŠ Karojba i 8. razreda PŠ Motovun su od ožujka do lipnja 2021. godine pokušali dati odgovor na problemska pitanja "Zašto je zalazak sunca takve boje?" i "Kolika je naša zasluga za ljepotu sunčeva zalaska?".

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 8. 7. 2021. 10:48

Moj osobni ekološki otisak (ožujak - lipanj 2021.)

Učenici 6. razreda PŠ Sveti Petar u Šumi i PŠ Tinjan su od ožujka do lipnja 2021. godine sudjelovali u uvodnim aktivnostima i edukaciji o ekološkom otisku.

Također, započeta je edukacija učenika i učitelja o digitalnim alatima koje će koristiti u provođenju projekta i za prezentaciju rezultata istraživanja.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 25. 6. 2021. 11:55

Dan sigurnijeg interneta 2021. Vijest ima dokument u privitku

Drugog dana, drugog tjedna, drugog mjeseca obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Tako su učenici 4. razreda PŠ Karojba i 7. razreda PŠ Sveti Petar u Šumi sudjelovali u aktivnostima kojima se želi podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu te obilježili ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 31. 3. 2021. 14:53

Ekološka priča

Kako je jedan od ciljeva našeg projekta i podizanje ekološke osviještenosti učenika odlučili smo tome pristupiti tako što smo s učenicima stvarali priče ekološke tematike.

Metode rada u 2. i 4. razredu bile su različite. 4. r. je pisao autorske priče pa su zajednički odabrali jednu priču koju su ilustrirali i prilagodili kaišibaj pripovijedanju, dok je 2. razred zajednički stvarao tekst pa su individualno prepričavali priču i odabrali su predstavnika za sudjelovanje na online festivalu pričanja priča.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 26. 3. 2021. 14:40

Predstavljanje

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin jedna je od najvećih škola u Republici Hrvatskoj s više od 200 djelatnika i 1200 učenika, a nastava se odvija na devet lokacija. 

U projekt su uključeni djelatnici i učenici MŠ Pazin, PŠ Karojba, PŠ Motovun, PŠ Sveti Petar u Šumi i PŠ Tinjan.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 19. 3. 2021. 14:33
 


      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju