preskoči na sadržaj
Knjižnica

 

Pristupite našoj virtualnoj knjižnice jednim klikom i uživajte :)!

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
vijesti

Pravilnik o radu školske knjižnice u uvjetima pandemije COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA Šupljina Buršić  datum: 14. 9. 2020. 10:08

Predstavljanje slikovnice „Venio, Fleki i Figaro, istinite priče i putopisi“

U utorak, 5. listopada, našu je školu posjetila labinska autorica slikovnica za djecu Josipa Milevoj. Učenicima 4. a i 4. c razreda predstavila je slikovnicu „Venio, Fleki i Figaro, istinite priče i putopisi“.

Radi se o nastavku slikovnice „Flekijeve pustolovine“ u kojem smo mogli saznati sve o psinama psića Flekija, a u ovom se nastavku pojavljuje i mačak Figaro.

Učenici su sa zanimanjem slušali priče, divili se ilustracijama i naravno – postavljali puuuno pitanja.

Vani je bilo tmurno i kišno pa su nam ove neodoljive priče i putopisi odlično došli. Na krilima mašte otplovili smo u slikoviti svijet riječi smiley.

Slađana Jukić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 10. 2021. 19:50

Ovca u kutiji - ptić Ferdo :)

Povodom Festivala slikovnice Ovca u kutiji učenici 4.c razreda prisustvovali su predstavljanju slikovnice i radionici pod nazivom „Ferdo, veliki ptič“, slovenske autorice Andreje Peklar.

Nakon predstavljanja slikovnice učenici su izrađivali ptića Ferda!

Učenici 4.a razreda prisustvovali su radionici pod nazivom „Mi nismo sami“, autorice Alme Pongrašić i njenog udomljenog psa Gilija.

Slikovnice su baš super heart!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 17. 9. 2021. 10:56

Živopisan književni susret u dvorištu škole

Početak tjedna, 7. i 8. lipnja, prvaši i drugaši naše škole proveli su u zanimljivom društvu – u posjet nam je došla Josipa Milevoj, autorica slikovnice za djecu „Flekijeve pustolovine, istinite priče“.

Doznali smo puno toga o simpatičnom psiću Flekiju, njegovim dogodovštinama, a imali smo priliku i općenito popričati o kućnim ljubimcima – što nam oni znače, kad nas vesele, a kada ljute i koje to vesele boje donose u naš život smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 6. 2021. 09:35

Izašao je učenički list Proljeće 2021.!

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

izašao je novi broj učeničkog lista Proljeće. I ove godine u digitalnom pandemijskom izdanju.

Uživajte čitajući i klikajući po njemu! heart

Vaši knjižničari

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 28. 5. 2021. 12:04

Projekt Naša mala knjižnica - Tko je Antonio?

Iz naslovnice slikovnice Susanne Mattiangeli, na kojoj se pojavljuje osam slika Antonia, moglo bi se reći da je dijete, no otvaranjem korica, otkrivamo da on nipošto nije samo to.

U stvari, kad je s mamom i tatom, Antonio je sin, s bakom je unuk, s tetom nećak, u vrijeme nogometa napadač, u autobusu putnik, ali i majmun koji visi na drveću tropske šume, a kad previše odluta u mislima, Antonio postaje svemirski putnik.

E upravo to je učenicima 4.b razreda naše škole bilo jako zanimljivo!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 19. 5. 2021. 11:01

Sve što moraš znati o novinarstvu

Novinarstvo je struka kojom se prikupljaju, pišu, uređuju i objavljuju informacije u masovnim medijima: novinama i drugim tiskovnim medijima, radiju, televiziji i internetu.

 

Što je u novinarstvu važno i kako napisati dobar novinarski tekst - otjkrijte u nastavku...

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA Šupljina Buršić  datum: 26. 2. 2021. 10:24

Knjiga je dar koji možeš uvijek ponovno otvarati ◠‿◠

Na dan koji na poseban način slave zaljubljeni, 14. veljače, obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Koju knjigu nekome pokloniti, zašto uopće knjigu i zašto baš tu knjigu – odgovore na sva ta pitanja dali su nam učenici od 1. do 4. razreda naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 12. 2. 2021. 13:27

U ritmu čitanja - pjesnički natječaj Vijest ima dokument u privitku

Prošlogodišnja je manifestacija Mjeseca hrvatske knjige bila posvećena glazbi. Školski su knjižničari povodom toga objavili međuškolski pjesnički natječaj na koji je pristiglo mnoštvo literarno-glazbenih radova. U međuvremenu su se vrata škole zatvorila pa učenicima nismo mogli čestitati i uručiti im zaslužene nagrade i priznanja.

Činimo to sada, sa zakašnjenjem, ali nikada valjda nije kasno za pohvale i čestitke smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2020. 10:03

Ovca u kutiji – susret s ilustratorom Peterom Škerlom

U sklopu festivala slikovnice Ovca u kutiji koji se održao u Pazinu od 14. do 18. rujna, u organizaciji Gradske knjižnice Pazin našu je školu posjetio slovenski ilustrator Peter Škerl te je s učenicima svih drugih razreda Matične škole održao radionicu crtanja.

Susret s ilustratorom održao se u dvorištu škole u kojem smo se poredali kao male ovčice, a pratilo nas je divno vrijeme i kreativna atmosfera.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 9. 2020. 09:59

Učenički list Proljeće – digitalno izdanje

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

izašao je novi broj učeničkog lista Proljeće. Kalendarsko proljeće stiže nam neumorno svake godine, a pritom ga vjerno prati i naš učenički list. Svijet se mijenja, razvija i raste, donosi nam očekivane i neočekivane promjene, a na nama je bilo i uvijek će biti da se tome prilagodimo. Pa kako smo se uspješno i spretno prilagodili pandemiji koja nas je odjednom zaskočila i primorala da sa sveopćim funkcioniranjem nastavimo ostajući doma i  koristeći svu moguću dostupnu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, tako se to prenijelo i na naš učenički list.

U školu se fizički nije moglo pa učenički list također nije izdan u fizičkom obliku, ali stvoren je, na sigurnom je i (osim ako neki računalni virus ne nasrne na njega!) još će dugo živ nam i zdrav biti na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 6. 2020. 11:38

Čitajmo naglas – polufinalno natjecanje učenika šestih razreda

U ponedjeljak, 9. prosinca, najbolji čitači šestih razreda odmjerili su svoje čitalačke sposobnosti u prostoru školske knjižnice.

Čitajući stihobasne po jedan učenik iz svakog šestog razreda plasirao se u finale natjecanja „Čitajmo naglas“ koje se svakog proljeća, povodom Svjetskog dana knjige održava u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 9. 12. 2019. 18:36

Mjesec hrvatske knjige 2019. Vijest ima dokument u privitku

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji što više govoriti o knjizi i promicati čitanje.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!

U takvom je ritmu bilo tijekom Mjeseca hrvatske knjige i u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 4. 11. 2019. 17:37

Književni susret s Melitom Rundek

U ponedjeljak, 28. listopada u školskoj je knjižnici gostovala Melita Rundek, književnica koja je napisala velik broj djela, a njihov najveći broj posvetila je djeci i mladima.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 29. 10. 2019. 14:17

„Čitajmo naglas“ - učenici četvrtih razreda – polufinale

U četvrtak, 24. listopada, u školskoj je knjižnici održano polufinalno natjecanje „Čitajmo naglas“ za učenike četvrtih razreda.

Bio je pravi užitak slušati učenike kako izražajno i uz dramatizaciju čitaju odabrane tekstove. Najboljim čitačima pokazali su se učenici Amil Kozlica, 4.a razred, Mia Brečević, 4.b razred i Sara Hrelja, 4.c razred.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 10. 2019. 16:42

Ana Petrović – radionica stripa u školskoj knjižnici

U srijedu, 11. rujna, u sklopu međunarodnog festivala slikovnice „Ovca u kutiji“ kojeg organiziraju udruga Knjiga u centru iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin u školskoj je knjižnici gostovala Ana Petrović, ilustratorica iz Srbije.

U radionici stripa „Priča o Toniju Zecu“ sudjelovali su učenici 8.d razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Grabrović.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 9. 2019. 12:49

Izložba dječjih radova NMK

U zagrebačkoj Knjižnici Savski gaj u tijeku je izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola nastalih u sklopu projekta poticanja kritičkog čitanja Naša mala knjižnica.

Galeriju odabranih dječjih radova, među njima naravno i onih učenika od 1. do 5. razreda naše Matične i svih područnih škola, moguće je pogledati online klikom na https://photos.app.goo.gl/ewKJhApt7phsbWBc9 te na Odjelu za djecu i mladež Knjižnice Savski gaj do 09. rujna 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 7. 2019. 13:16

Proljeće 2019.

Dragi svi, 

obavještavamo vas da vlastiti primjerak učeničkog lista „Proljeće“ možete nabaviti u školskoj knjižnici po cijeni od 20 kuna, a prolistati ga možete skenirajući QR kod.

Nadamo se da će vam se svidjeti smiley!

 

Vaši knjižničari

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 30. 5. 2019. 09:30

Prvi dan proljeća i Svjetski dan pjesništva

Sunčano, zeleno i cvrkutavo, u četvrtak, 21. ožujka stiglo nam je proljeće! Osim što smo kalendarski dočekali to mnogima drago godišnje doba, 21. ožujka obilježava se još jedan važan dan – Svjetski dan pjesništva.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 22. 3. 2019. 09:00

Radovi učenika na internetskim stranicama Ibis grafike, a stigli i pokloni :)! Vijest ima dokument u privitku

U sklopu međunarodnog projekta „Naša mala knjižnica“ koji se od ove godine provodi u školskoj knjižnici održano je već desetak likovno-literarnih radionica.

Projekt se nastavlja, a rezultati dosadašnjih aktivnosti objavljeni su na internetskim stranicama izdavačke kuće Ibis grafika, nosioca projekta.

Učenici su bili posebno vrijedni i kreativni te nam je izuzetno drago što su njihovi radovi sada vidljivi široj publici, a najviše su nas naravno razveselile nagrade!

 

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 3. 2019. 11:34
» Arhiva naših vijesti    
 


      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju