preskoči na sadržaj
vijesti

Naši uspjesi u školskoj godini 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

I ova se godina brzo približila kraju. Za nama ostaje svijetli trag učenja, druženja i uspjeha koji je došao kao rezultat truda i upornosti. Učenici su sa svojim učiteljima i mentorima bili, kao i dosad, vrijedni, a to nikad ne ostaje nezapaženo.

Naša je škola sudjelovala u brojnim natjecanjima i natječajima. Kako bismo odali priznanje tome, izdvojit ćemo one nagrađene:

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 27. 5. 2016. 09:05

Mala glagoljska akademija "Juri Žakan" Roč

I ove godine naši su šestaši polazili Malu glagoljsku akademiju u Roču. Tjedan dana bilo je dovoljno da se prisjete glagoljice i početaka pismenosti na području Istre, ali premalo da bi se riječima opisalo koliko je lijepih iskustava, prijateljstava i zabave u tom vremenu stečeno.

 Program 24. saziva Male glagoljske akademije započeo je 26. lipnja 2016. u Roču i trajao je do 2. srpnja. Ovogodišnji saziv ugostio je pedesetero učenika te 14 mentora iz 14 škola s područja Hrvatske i Italije. Četvero učenika iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin predstavljalo je svoju školu u radu akademije: Hani Paćalat iz Matične škole, Dajana Milohanić iz PŠ Tinjan, Magdalena Daus iz PŠ Lupoglav te Luka Štefanuti iz PŠ Trviž. U pratnji učenika bila je učiteljica Hrvatskoga jezika, Tatjana Savić. 

  :: opširnije :: 


objavio: MIRJANA FLEGO  datum: 7. 7. 2016. 13:26

Završna svečanost učenika 8. razreda

28. lipnja 2016. godine oprostili smo se s ovogodišnjom generacijom osmaša.

Paolo, Josip, Klara, Zehra i Barbara završili su svoje osnovnoškolsko putovanje i oprostili se ovim riječima:

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 30. 6. 2016. 09:22

Posjet NP Brijuni i NP Krka

Učenici naše škole uključili su se u akciju sakupljanja čepova „Odčepi za ulaznicu“. Humanitarnu akciju pod nazivom Plastičnim čepovima do skupih lijekova zajednički su proveli Nacionalni parkovi Hrvatske i Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Cilj akcije je da se u zamjenu za čepove dobije novac kojim će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, a potrebni su toj skupini oboljelih za liječenje.  

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 24. 6. 2016. 12:03

Obavijesti na kraju školske godine

U subotu 11.6. organizira se izlet na Krku za učenike, roditelje i djelatnike škole.

 

            U ponedjeljak, 13. lipnja organizira se prijam za sudionike županijskih i državnih natjecanja i domjenak u blagovaonici matične škole. Okupljanje će biti u holu MŠ Pazin. Prijam će se održati u Plavoj dvorani Gimnazije i strukovne škole J. Dobrile Pazin s početkom u 8:30 sati. Po završetku svečanog dijela, organizira se izlet u Vrsar – kupanje na njihovoj plaži. Za učenike i mentore koji idu na izlet osigurani su sokovi i sendviči. Povratak u Pazin je predviđen u 15:00  sati. U slučaju lošeg vremena izlet se neće održati.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 10. 6. 2016. 11:06

3D printer na satu matematike

Razvojem tehnologije mijenja se način na koji obavljamo svakodnevne poslove. Više ne pamtimo male stvari kao što su rođendani i godišnjice, pouzdamo se u to da će nas mobitel ili društvene mreže podsjetiti na njih. Bilo koja informacija dostupna nam je jednostavnim klikom miša. Kao učiteljica često se pitam kako u takvom okruženju zainteresirati učenike za učenje u školskom okruženju koje je i dalje pretežno vezano za dobru staru ploču i kredu te knjige u papirnatom obliku. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 10. 6. 2016. 10:16

Susret s Gorskom službom spašavanja

Za učenike razredne nastave organiziran je susret s djelatnicima Gorske službe spašavanja. Našu školu posjetili su Zoran Brajković i Saša Dobrić koji su učenicima približili aktivnosti GSS-a.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 10. 6. 2016. 08:56

Sabor čakavskog pjesništva

47. Sabor čakavskog pjesništva održan je 5. lipnja 2016. u Žminju.

Učenici osnovnih škola s područja Republike Hrvatske dolaze recitirati vlastite stihove i stihove afirmiranih čakavskih pjesnika. Nastupili su i naši učenici Karla Bravar i Nikola Kajapić te osvojili zapažene rezultate.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 9. 6. 2016. 12:03

Završna priredba

Dan škole ove smo godine obilježili 20. svibnja 2016.  završnom priredbom za roditelje, braću, sestre i sve one koji su dragi našim učenicima. Koliko se mnogo radilo, dokazalo je bogatstvo sadržaja koji je bio predstavljen gostima.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 9. 6. 2016. 10:52

Ekskurzija učenika 8. razreda

Dana 17. ožujka 2016. učenici PŠ Karojbe, PŠ Trviž i PŠ Tinjan otišli su na ekskurziju u Sloveniju. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 7. 6. 2016. 09:40

Audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin

Audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin održat će se:

27. 05. 2016. od 15,00 - 17,00 sati

27. 06. 2016. od 10,00 - 12,00 sati

u prostorijama Glazbenog odjela, Narodnog doma 1, Pazin

za instrumente: violina, gitara, harmonika, klarinet, klavir

Kontakt broj: Ester Čikada 092 184 86 31 ili 052 622 749

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 27. 5. 2016. 13:42

Djeca prijatelji bijelog štapa

U suradnji s udrugom Logos Media iz Pule u MŠ Pazin, a i u PŠ Trviž i Kašćerga proveden je projekt Djeca prijatelji bijelog štapa. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 27. 5. 2016. 13:37

Terenska nastava učenika 5. i 6. razreda – Senj i Plitvička jezera

Krajem travnja petaši i šestaši krenuli su na terensku nastavu. Ove smo se godine uputili u grad Senj i posjetili NP Plitvička jezera.

Premda je mjesec travanj ove godine poprilično nepredvidljiv i više nas je puta iznenadio drastičnim promjenama vremena, to nikoga nimalo nije uplašilo. Plan koji je obuhvaćao posjet gradu Senju i Kule Nehaj te posjet Plitvičkim jezerima ostao je nepromijenjen. Petaši i šestaši, učenici PŠ Trviž, zajedno sa svojim učiteljima Tatjanom Savić i Davidom Jelenkovićem, krenuli su na putovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 19. 5. 2016. 11:47

Prezentacija projekta zavičajne nastave

U petak, 6. svibnja, u pazinskom Spomen domu održana je prezentacija projekta zavičajne nastave. U prezentaciji je sudjelovala i PŠ Trviž, koja ove godine radi na cjelogodišnjem projektu SFaMiLe (Glagoljolandija i Šumorko), u suradnji Literarne grupe i Prirode/Biologije.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 19. 5. 2016. 11:38

I ove godine osvojili smo nagradu SFera! Vijest ima dokument u privitku

Učenici, članovi Literarne grupe, i ove su se godine rado odazvali natječaju za nagradu SFERICA. Luka Štefanuti osvojio je 1. mjesto za priču Sirene Banditi. Čestitamo njemu i Gloriji Pahor koja nije ušla u najužu konkurenciju, ali je njena priča, kao i Lukina, poželjno štivo za čitanje!

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 19. 5. 2016. 11:19

Ekipa za 5+

Učenici OŠ Vladimira Nazora Pazin 6. svibnja 2016. sudjelovali su na ekipnom natjecanju iz matematike Ekipa za 5+. Natjecanje uključuje učenike osnovnih i srednjih škola, Centara izvrsnosti, E – učionica i udruga u Republici Hrvatskoj. Jedna je od aktivnosti koje se provodi u sklopu Festivala matematike. Organizator natjecanja je Matematičko društvo Istra. Cilj natjecanja je popularizacija matematike uključivanjem većeg broja natjecatelja počevši od trećeg razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 11. 5. 2016. 07:24

Susret sa Željkom Horvat-Vukelja

U utorak, 3. svibnja, posjetila nas je književnica Željka Horvat-Vukelja – autorica lektirnog naslova „Slikopriče“ uz koje su generacije prvašića naučile čitati, te legendarnog „Hrabrice“, slikovnice koji se čita i više puta. Autorica je to i mnogih drugih knjiga, vrlo popularnih među učenicima nižih razreda. Iz tog smo razloga dolazak Željke vrlo nestrpljivo čekali – i dočekali!

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 9. 5. 2016. 13:14

Kazališna predstava "Kristijan"

U okviru projekta „MOZAIK- Pomoćnici u nastavi za integraciju učenika u Istri“ organizirana je kazališna predstava „Kristijan“. Učenici 5. i 6. razreda pogledali su je putem live streamniga.

Predstava je bila dostupna za pogledati od 12. do 14. travnja 2016. godine u terminu od 9.30 sati  i 11.00 sati na linku www.istralive.com.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 9. 5. 2016. 13:07

"Pepe i prijatelji"

"Pepe i prijatelji" je projekt kojeg provodi Društvo naša djeca. Cilj projekta je prevenirati nasilje među djecom. Provodi se u suradnji s Gradskom knjižnicom već nekoliko godina zaredom u svim vrtićkim skupinama i četvrtim, petim i šestim razredima Osnovne škole Vladimira Nazora te područnoj školi Trviž. U svakom razredu provodi se ciklus od četiri radionice, a teme radionica su bolje upoznavanje samoga sebe, odnos s drugima, tolerancija, sukob i kako ga spriječiti, prijateljstvo, sigurnost na internetu i mnoge druge.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 4. 5. 2016. 09:02

Veselimo se dolasku književnice!

Željka Horvat-Vukelja,literarna mama Hrabrice, Balončice, Panjoglava, Slovojeda, Patuljka Zvončića i još mnogih drugih simpatičnih likova dolazi nam u goste 3. svibnja 2016. godine.

Veselimo se njenom dolasku! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 29. 4. 2016. 14:12

„Ne, ne idem“

Slikovnicu za učenike 1. razreda pod nazivom „Ne, ne idem“ prezentirao je učenicima predstavnik PU istarske g. Dorijano Gregorović.

Djeca su najranjivija skupina društva zbog svoje iskrenosti, neposrednosti i svog neiskustva pa ih je potrebno zaštititi i upozoriti na situacije koje bi za njih mogle biti opasne. Ova slikovnica poučava djecu pravilima ponašanja i komunikacije s nepoznatim ljudima, te kome se povjeriti i obratiti za pomoć. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 29. 4. 2016. 14:03

CAP program (Child Assault Prevention)

CAP program(Child Assault Prevention) radionica poučava djecu elementarnim pravima da budu sigurna, jaka i slobodna.

Cap radionica za učenike uslijedila je nakon predavanja za roditelje i osoblje škole. Kroz radionicu učenike se poučava strategijama kojima će povećati svoju sigurnost u svom okruženju i informiraju kako prepoznati opasne situacije.  Tako se smanjuje njihova ranjivost.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 29. 4. 2016. 13:58

Kako pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi?

Djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Pazi održale su 20. travnja 2016. godine radionicu s učenicima 7. razreda  na temu „Kako pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi?“

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 29. 4. 2016. 13:39

Sedmaši u Zagrebu

Putovanje je započelo polaskom autobusa iz Motovuna prema Karojbi i Trvižu u 6.30, a potom prema Zagrebu. Na Institutu za fiziku Sveučilišta boravili smo od 11:00 do 12:30 sati. Prošli smo predavanje i radionice na teme iz fizike.

Slijedio je posjet Prirodoslovnom muzeju i Hrvatskom saboru. Oba posjeta uključivala su stručno vodstvo u obilasku. U sklopu slobodnog vremena učenici su dobili priliku uvida u gradsku vrevu i drugačiji način života.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 28. 4. 2016. 13:45

Šale, trice, zvrndalice

U četvrtak, 21. travnja, učenike razredne nastave posjetila je poznata hrvatska lutkarica i spisateljica Jadranka Čunčić-Bandov izvodeći lutkarsku  kolaž  predstavu Šale, trice, zvrndalice iz istoimene zbirke igrokaza.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 28. 4. 2016. 13:32

Mjesečni projekt – Taj osjećaj (monolog književnog lika): Proljeće i ljubav

Potaknuti lijepim iskustvima tijekom pripremanja jesenskog mjesečnog projekta („Priča jesenskog šešira“), petaši su i proljeće odlučili dočekati i pozdraviti radom na mini-projektu. Ovoga su se puta posvetili ljubavi koju su smjestili u proljetno doba, kako bi ova dva motiva „procvjetala“ na najljepši mogući način.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 4. 2016. 13:39

OD IZVORA DO UŠĆA RIJEKE MIRNE

Učenici od 2. do 4. razreda PŠ Trviž, zajedno sa učenicima 3. razreda iz PŠ Karojba, Lupoglav, Kašćerga, Tinjan i Gračišće bili su na terenskoj nastavi „Od izvora do ušća rijeke Mirne“.

Posjetili su Istarske toplice, poznate po izoru sumporno-termalne vode i ljekovitom blatu. Zatim je slijedio posjet Istarskom vodovodu Buzet, Postrojenju za kondicioniranje vode i jezeru Butonega. Upoznali su se sa procesom akumuliranja i pročišćavanja vode bilo iz izvora Sv. Ivan ili iz akumulacijskog jezera.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 4. 2016. 13:20

Pozdrav proljeću

1. travnja učenici razredne nastave pozdravili su proljeće odlaskom u prirodu. Pješačili su od Trviža do Pilošćaka i natrag. Na Pilošćaku su se susreli sa vršnjacima iz PŠ Kašćerga. Proveli su ugodne trenutke u druženju i igri. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 21. 4. 2016. 13:39

Sigurno u prometu

18. ožujka su učenici 3. i 4. razreda sudjelovali na natjecanju „Sigurno u prometu“. Nakon teorijskog dijela pokazali su svoju spretnost u vožnji bicikle na poligonu koji je bio postavljen na Trgu slobode u Pazinu.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 21. 4. 2016. 13:33

Običaji našeg zavičaja iz prošlosti

U sklopu projekta „Običaji našeg zavičaja iz prošlosti“, učenici 3. razreda posjetili su Etnografski muzej u Pazinu koji sustavno prikuplja, čuva, obrađuje i prezentira građu vezanu uz život stanovnika Istre. Učenici su mogli na slikovit način  doživjeti kako su nekada živjeli naši preci i koje su predmete koristili.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 21. 4. 2016. 13:27

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se  2. travnja nošenjem svijetlo plavih majica.  

Autizam je kompleksan razvojni poremećaj čiji je specifičan uzrok još nepoznat. Autistične osobe imaju teškoće u komunikaciji i socijalnim odnosima, te se opiru svakoj promjeni navika. Kako bi osvijestili učenike o problemima djece s autizmon u petak 1. travnja 2016. godine obukli smo plave majice i pričali s učenicima o autizmu.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 4. 4. 2016. 13:54

Osmašima i njihovim roditeljima

S radom je započeo internet portal „Upisi u srednju 2016./2017.“ koji je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.

Posjetite ga na web stranici: http://upisi.weebly.com/

  :: opširnije :: 


objavio: IRENA MIJANDRUŠIĆ  datum: 31. 3. 2016. 15:26

OBAVIJEST

Proljetni odmor učenika traje od 19. ožujka 2016. do 28. ožujka 2016.

Nastava počinje u utorak, 29. ožujka 2016. godine po A-rasporedu.

Sretan Uskrs svima! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 18. 3. 2016. 13:09

Valentinovo

12.veljače 2016. u školi smo obilježili Valentinovo.  Imali smo kutiju u koju smo ubacivali svoja ljubavna pismima nasred hodnika. U prostoriji Petica, sedmi smo sat imali kviz o ljubavi. Odabrani natjecateljski parovi bili su iz petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Pitanja su bila postavljena svakom paru i par s najviše točnih odgovara bio je pobjednik. Pitanja su bila vezena uz ljubav. Par s najviše točnih odgovora bio je iz sedmog razreda, Gabrijel Mirko i Ema Zović. Dobili su diplome za sudjelovanje u kvizu. Nakon kviza uslijedilo je čitanje ljubavne poezije učenika na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 18. 3. 2016. 13:04

Hrvatski jezik - Mjesečni projekt „Jezični odred“

IZBOR ZA NAJHR NAZIV - HRiječi će nam reći

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 18. 3. 2016. 12:25

Međunarodno natjecanje "Klokan bez granica 2016."

Došlo je vrijeme da se učenice i učenici koji su se prijavili za natjecanje „Klokan bez granica“ natječu.

Natjecanje će se održati u četvrtak, 17. ožujka 2016. u 12.30 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 14. 3. 2016. 12:58

„Pametnica“ je stigla u Trviž

PŠ Trviž je u siječnju dobila svoju prvu pametnu ploču poznatiju pod nazivom „Pametnica“. Prvi susret s takvom pločom pobudio je veselje i znatiželju kako kod učenika tako i kod učitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 9. 3. 2016. 13:34

Lidrano

Sve informacije vezane za Lidrano možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 26. 2. 2016. 11:34

„Sprehodi pod morjem“

Učenici četvrtoga razreda, Nikola Kajapić i Luka Sironić, sudjelovali su svojim likovnim radovima na međunarodnom likovnom natječaju „Sprehodi pod morjem“ (Šetnja pod morem) kojeg je organizirao Plavni kluba Slovenske Konjice i mjesto Slovenske Konjice, Slovenija.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 24. 2. 2016. 11:35

Maskenbal

U utorak, 9. veljače 2016. naša je škola bila puna veselih i šarenih likova kao što su ninje, kauboji, mafijaši, princeze, policajci, super junaci i klaunovi koji su se međusobno družili i zabavljali. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 2. 2016. 08:11

Novo – staro igralište

Školsko igralište dobilo je novo ruho. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 16. 2. 2016. 10:59

Memorijalna soba za sjećanje žrtava holokausta

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 16. 2. 2016. 10:45

Likovno-literarni natječaj „Ja sam mali/a znanstvenik/ca!“

Povodom Mjeseca hrvatske knjige objavljen je međuškolski likovno-literarni natječaj područnih škola za učenike 3., 4. i 5. razreda na temu „Ja sam mali/a znanstvenik/ca!“. Najbolji rad na zadanu temu imao je Nikola Kajapić, učenik 4. razreda PŠ Trviž. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 3. 2. 2016. 18:29

Učitelj Miloje je otišao u mirovinu

Nakon dugogodišnjeg rada u PŠ Trviž učitelj Miloje Trajković odlučio je otići u mirovinu. Djelatnici PŠ Trviž i Kašćerga uvijek će ga se rado sjećati te mu želimo sve najbolje u mirovini. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 3. 2. 2016. 11:50

Rezultati školskog natjecanja iz matematike

U četvrtak, 21. siječnja održano je školsko natjecanje iz matematike. Natjecali su se učenici od 4. do 8. razreda. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 28. 1. 2016. 07:17

OBAVIJEST_Županijski susret LIDRANO 2016. Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Vladimira Nazora  Pazin domaćin je ovogodišnjeg županijskog susreta LIDRANO 2016.  Susret će se održati u Spomen domu u Pazinu. O vremenu održavanja susreta obavijestit ćemo vas nakon 15. siječnja 2016. godine.

Školska natjecanja LIDRANO 2016. treba održati do 5. veljače, a općinska do 12. veljače 2016. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 1. 2016. 13:21

Božićno-novogodišnja priredba

Prosinac je brzo stigao, a s njim i blagdanski ugođaj. Odlučili smo kraj prvog polugodišta te skorašnji odlazak na zimski odmor proslaviti prigodno i veselo. Tom smo prilikom organizirali priredbu i razveselili učenike, učitelje, braću, roditelje.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 12. 2015. 11:49

Novi broj „Čarobne škrinjice“

Tijekom prvog polugodišta Literarna grupa predstavila je novi broj svoga časopisa, „Čarobnu škrinjicu“. Ove su godine u broju tematski prevladavale teme posvećene Zavičajnoj nastavi. Naše su povijest, književnost, kultura (ali i ostale stvari u životu) prožete prirodom. Mnoge su priče, mitovi i legende te likovi, koji se spominju u njima, vezani uz nju. „Literarci“ su se stoga uključili u stvaralaštvo nadahnuto upravo ovim motivima.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 22. 12. 2015. 11:28

Božićna priredba i obavijesti na kraju polugodišta

Pozivamo naše drage roditelje, braću, sestre, noniće i none na božićno-novogodišnju priredbu koja će se održati 17. prosinca 2015. u 17:00 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 14. 12. 2015. 11:29

Božić je pred vratima

Kako bi božićno drvce i ove godine bilo što ljepše moguće, učiteljica Dina Medica je s učenicima održala likovnu radionicu na kojoj su izrađivali ukrase za bor. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 11. 12. 2015. 14:14

Poznajem li Crveni križ?

Učenici šestog razreda odslušali su predavanje predstavnika Crvenog križa na temu: "Poznajem li Crveni križ?".  Saznali su kako je organizacija Crvenog križa osnovana, koje su joj zadaće i ciljevi te na koji se način može postati volonterom Crvenog križa. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 11. 12. 2015. 14:01

Humanitarna akcija za za pomoć djeci koja nemaju roditelje

Udruga Drvo i sova iz Motovuna, u suradnji s Domom za nezbrinutu djecu iz Lovrana organizirali su humanitarnu akciju za pomoć djeci koja nemaju roditelje. U akciji su sudjelovali svi učenici PŠ Trviž i PŠ Kašćerga. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 7. 12. 2015. 13:47

Gostovanje dr. sc. Borisa Jokića voditelja Cjelovite kurikularne reforme

Voditelj Cjelovite kurikularne reforme dr. sc. Boris Jokić predstavio je prijedlog određenih rješenja u ranom i predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, djelatnicima Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Pazinskog kolegija – klasične gimnazije i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazin. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 7. 12. 2015. 13:44

Općinsko natjecanje u futsalu

U srijedu 18. studenog 2015. godine održano je školsko-općinsko natjecanje iz malog nogometa na kojem su sudjelovali učenici Matične i svih područnih škola Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Nakon natjecanja po skupinama, odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj su učenici PŠ Karojba svladali PŠ Tinjan s rezultatom 3:0, nakon čega su u finalu učenici Matične škole svladali učenike PŠ Lupoglav rezultatom 5:0 te postali pobjednici školskog prvenstva.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 20. 11. 2015. 12:46

Mali princ

Učenici od 5. do 8. razreda će u utorak 24. studenog 2015. pogledati projekciju filma Mali princ. Projekcija filma biti će u Pazinu u Spomen domu s početkom u 12.45 sati. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 20. 11. 2015. 11:29

Učenici 8. razreda na terenskoj nastavi iz fizike i TZK u Puli

Poludnevnu terensku nastavu odradili su učenici PŠ Trviž zajedno s vršnjacima iz Motovuna u ponedjeljak 16.studenog. Tom su prigodom najprije posjetili atletski stadion Uljanik na kojemu su odradili cjelokupan trening od zagrijavanja do pojedinih atletskih disciplina. Slijedio je posjet Centru za popularizaciju znanosti i inovacije Istarske županije. Prostor je bogato opremljen kao fizikalni laboratorij i tamo su učenici sudjelovali u obradi novog sadržaja, pogledali demonstracijske pokuse i radionice na temu električnog napona i struje.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 18. 11. 2015. 10:03

Dan znanosti 2015.

Učenici 8. razreda su zajedno sa svojim učiteljima Nadom Ćakić-Dinić i Davidom Jelenkovićem 9. studenog obilježili Dan znanosti za mir i razvoj.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 18. 11. 2015. 09:54

Solidarnost na djelu

Tijekom listopada 2015. godine učenici naše Škole sudjelovali su u 43. sabirnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu pod motom Vaš dar za pravu stvar. U sabirnoj akciji u PŠ Trviž prikupljena su novčana sredstva u iznosu od 1785 kuna.

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji!

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 12. 11. 2015. 12:24

Dan kravate

18. listopada svake godine obilježava se hrvatski i svjetski Dan kravate.

Kravata je dekorativni odjevni predmet, oblika vrpce, koji se nosi oko vrata provučen ispod ovratnika košulje, izrađen od svile ili nekog drugog platna. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 11. 2015. 12:38

Terenska nastava šestoga razreda: Aleja glagoljaša, Roč - Hum

Kao svake godine u listopadu, i ove je godine za učenike šestih razreda organizirana terenska nastava, čiji je cilj bio upoznavanje s glagoljaškom tradicijom Istre.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 11. 2015. 12:22

Hrvatski jezik - Mjesečni projekt 5. razreda: Priča jesenskog šešira

 

Krajem mjeseca listopada na satu Hrvatskoga jezika održana je prezentacija mjesečnog projekta, „Priča jesenskog šešira“.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 11. 2015. 11:54

Općinsko natjecanje u krosu za djevojčice i dječake

U utorak, 27. listopada s početkom u 13.45 sati učenici od 5. do 8. razreda Matične i područnih škola započeli su s natjecanjem u krosu za djevojčice i dječake u dužini staze od 1000 metara (za učenike od 5., 6. i 7. razreda) i 1200 metara (za učenike 8. razreda). 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 11. 2015. 11:43

Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Dani kruha i Svjetski dan hrane

 

Svake godine učenici  PŠ Trviž spremno se priključuju obilježavanju Dana kruha i Svjetskoga dana hrane. Tako je bilo i ove godine. Kako bi se prisjetili koliko nam je hrana važna u životu, odlučili su se sami okušati u pripremanju slastica i, naravno, njihovoj degustaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 11. 2015. 07:19

Zagreb

Učenici četvrtih razreda  14. listopada 2015. posjetili su Zagreb.

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 23. 10. 2015. 13:39

Posjet gradonačelniku

Povodom Dječjeg tjedna, učenici od 1. do 4. razreda posjetili su gradonačelnika Grada Pazina.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 23. 10. 2015. 13:22

Dan učitelja

Dan učitelja obilježen je zamjenom uloga učiteljica i učenika u 6. razredu.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 23. 10. 2015. 11:36

Održana prva sjednica Mjesnog odbora "Šestaši"

Listopad je mjesec u kojemu doista imamo mnogo obveza, ali i zabave. U šestome razredu nikad nije dosadno,  pa tako je bilo i ovom prilikom - nakon provedenih izbora za razredno vodstvo, održano je i zasjedanje Mjesnog odbora šestoga razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 23. 10. 2015. 11:30

Petaši u Pazinu

Učenici petih razreda PŠ Trviž, PŠ Karojba i PŠ Motovun 7. listopada 2015. bili su na terenskoj nastavi u Pazinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 13. 10. 2015. 10:08

Festival o pravima djece

U utorak, 13. listopada učenici od 5. do 8. razreda idu u Pazin pogledati filmove u sklopu Festivala o pravima djece s početkom u 12:00 sati. UNICEF organizira filmsku matineju u trajanju od 65 minuta u Spomen domu u Pazinu, za učenike od 5. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 13. 10. 2015. 10:02

Svjetski dan učitelja

Svim učiteljima i učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama te profesorima i profesoricama želimo sretan Svjetski dan učitelja!

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 5. 10. 2015. 07:47

Tko je ubio Pašteticu?

Prema godišnjem planu i programu rada škole planirali smo odlazak na terensku nastavu - posjet kazališnoj predstavi u Spomen domu u Pazinu. Kazališna predstava Tko je ubio Pašteticu? (Kazalište Mala scena) održat će se u srijedu, 7. listopada 2015. godine s početkom u 12:00 sati. Predstavu će pogledati svi učenici od 5. do 8. razreda PŠ Trviž i MŠ Pazin.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 1. 10. 2015. 13:46

OBAVIJEST

Sve informacije vezane za štrajk možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 28. 9. 2015. 14:32

Okvirni vremenik pisanih provjera znanja Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete pronaći Okvirni vremenik pisanih provjera znanja za 1. i 2.  polugodište po mjesecima. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 24. 9. 2015. 13:32

Sigurno u prometu

Učenike prvog razreda posjetili su djelatnici MUP-a iz Policijske postaje Pazin.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 23. 9. 2015. 09:52

Olimpijski dan

Učenici razredne i predmetne nastave obilježili su Olimpijski dan uz igru, druženje i sportske aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 21. 9. 2015. 12:25

Raspored individualnih informacija Vijest ima dokument u privitku

U prilogu donosimo raspored individualnih informacija za učitelje PŠ Trviž u školskog godini 2015./2016.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 21. 9. 2015. 11:48

Šestaši izabrali vodstvo razreda

Početkom nove školske godine šestaši su održali izbore za vodstvo razreda. Tijekom radnoga tjedna održane su kandidature te je za daljnji krug glasovanja izabrano dvoje kandidata (na temelju većinskog broja glasova) koji su krenuli u izbore za predsjednika odnosno potpredsjednika razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 14. 9. 2015. 10:11

Dobrodošli u školu!

Nakon dugog i toplog ljeta ponovo smo u školi. smiley

Dočekali smo 13 učenika prvog razreda koji su 7. rujna 2015. napravili svoje prve korake među školskim klupama. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 14. 9. 2015. 09:51

Obavijesti na početku školske godine

Nastava za učenike počinje 7. rujna 2015. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: NIKA ZIDARIĆ  datum: 2. 9. 2015. 13:54

Konačna lista odabranih udžbenika za šk.god. 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 27/10, 55/11, 101/13) objavilo je Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama.

U prilogu se nalazi Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za OŠ Vladimira Nazora Pazin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 6. 2014. 16:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisni linkovi
Carnet-ove usluge

Škola
 • MZOS
 • HNOS
 • AZOO
 • Net u školi

Pazin
 • Grad Pazin
 • TZ Pazin
 • iPazin
 • Web kamera Pazina

Dnevni tisak

Tražilice
 • Google
 • Pogodak
 • Yahoo


Carnet novosti

Tražilica


preskoči na navigaciju