preskoči na sadržaj
Vijesti

Terenska nastava 6. razreda ROČ-HUM

Dana 19. listopada 2018. učenici šestoga razreda naše škole otišli su na terensku nastavu u Roč, Aleju glagoljaša i Hum. Terensku nastavu realizirali su s učenicima četiriju područnih škola (PŠ Tinjan, PŠ  Trviž, PŠ Karojba i PŠ Motovun). Tom prigodom proširili su svoje znanje i upoznali bogatstvo srednjovjekovne kulture i pismenosti.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 23. 10. 2018. 14:27

Susret s književnikom Jadrankom Bitencom

 

U srijedu, 17. listopada 2018. godine Područna škola Sveti Petar u Šumi ugostila je duhovitog i svestranog književnika Jadranka Bitenca, autora popularnih romana za djecu i mladež.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 22. 10. 2018. 14:25

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 22. 10. 2018. 14:08

Terenska nastava 4. razred

Sunčanog, jesenskog petka, 28. rujna 2018. učenici 4. razreda krenuli su na terensku nastavu u Zagreb.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 18. 10. 2018. 16:31

Osmaši u Italiji

Osmaši su ove godine krenuli na ekskurziju na samom početku školske godine, 20.-22.9, te ih je pratilo lijepo i toplo vrijeme. Za ekskurziju su odabrali trodnevni posjet Italiji zajedno sa učenicima matične škole i ostalih područnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 18. 10. 2018. 16:26

DJEČJI TJEDAN

Učenici od 1. do 4. razreda ukrašavali su oblutke crtežima i porukama i njima ukrasili školsko dvorište.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 18. 10. 2018. 10:33

O Učki kroz igru nauči

21. rujna realizirana je terenska nastava 2. razreda koji su otišli na Učku da bi uživali u prirodi i nešto više naučili o tom Parku prirode.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 25. 9. 2018. 14:42

Hrvatska bajkovnica - kazališna predstava

U povodu 25 godina općine Sv. Petar u Šumi, a u sklopu Supetarskog kulturnog ljeta 2018., u petak 7. rujna, u školskoj dvorani, održala se kazališna predstava za djecu i roditelje „Hrvatska bajkovnica“. Predstavu su izveli glumci Teatra Naranča iz Pule koji su oduševili i nasmijali male i velike.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 25. 9. 2018. 14:34

Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

Učenici nižih razreda obilježili su Dan HOO-a natjecanjima u olimpijskim disciplinama trčanju i bacanju kugle. Svi su učenici sudjelovali i bodrili jedni druge. Pobjednicima su na kraju dodijeljene diplome i okrunjeni su lovorovim vijencima.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 25. 9. 2018. 14:22

Dobro došli prvaši!

Ove godine u prvi razred upisano je 12 učenika od kojih je 7 dječaka i 5 djevojčica. Prvi dan škole dočekala ih je njihova učiteljica Dajana. Nakon uvodne riječi voditelja škole, učenici 5. razreda zaželjeli su im dobrodošlicu i razveselili ih prigodnim programom.

 

Prvašima želimo sretne i vesele školske dane!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJANA KOSTURIK  datum: 25. 9. 2018. 14:11

PRVI DAN ŠKOLE

Nastava u novoj školskoj godini počinje 3. rujna 2018. u 8 sati.

Učenici prvog razreda u školu trebaju ponijeti pribor za sve predmete (udžbenike, radne bilježnice, bilježnice, mape i ostali pribor) osim Vjeronauka i Engleskog jezika koje će po rasporedu sati imati u utorak. U ponedjeljak će prvaši imati tri sata nastave te molimo roditelje da po djecu dođu u 10:40. Fotografiranje učenika i njihovih roditelja za uspomenu na prvi dan škole biti će po završetku nastave.

Prvi dan nastave nema produženog boravka. Produženi boravak počinje od utorka 4. rujna 2018.

Svi učenici od 1. do 8. razreda prvi dan u školu trebaju donijeti školsku obuću, a doma ostaviti mobitele :)

Za prvi dan nastave osigurana je marenda za sve učenike, a dalje će se osiguravati za one učenike koji se odluče hraniti u školskoj kuhinji.

Zbog bolovanja učiteljice ove se godine iznimno neće održati roditeljski sastanak za 1. razred u tjednu prije početka nastave. Zajednički roditeljski sastanak za svih osam razreda održati će se u četvrtak 6. rujna s početkom u 17 sati.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: VELJKO FERENČAK  datum: 30. 8. 2018. 10:37

OBAVIJEST UČENICIMA

Obavještavamo sve učenike i njihove roditelje da će se misa za početak školske godine te blagoslov učenika i školskih torbi održati u nedjelju 2. rujna 2018. u 11 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: VELJKO FERENČAK  datum: 27. 8. 2018. 20:16

Udžbenici iz informatike - obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

molimo vas da ne naručujete udžbenike iz informatike za učenike 5. i 6. razreda. Naime, u jesen će se tiskati novi udžbenici pa ne želimo da kupujete stare udžbenike koji su još uvijek u prodaji.

Unaprijed zahvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA ŠUPLJINA BURŠIĆ  datum: 14. 6. 2018. 11:55

Dan škole

Dan škole obilježili smo veselom i šarolikom priredbom u kojoj nas je uveseljavao životinjski svijet, baletani, glumci, pjevači,...

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 11. 6. 2018. 09:15

Učenici VS učitelji

Održane su dvije utakmice. Učenici RN pobijedili su učitelje u graničaru dvije igre. Odbojkašice PN dokazale su nadmoć nad učiteljima i pobijedile 2:0 u setovima. Čestitke svim učenicima!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 11. 6. 2018. 09:01

Škola u prirodi

Od 2.do 4.svibnja učenici 4.razreda boravili su u školi u prirodi. Putovanje su započeli posjetom Nacionalnomparku Risnjak i Popovićevom mlinu u DElnicama. Prenoćili su u Crikvenici. Drugi dan su proveli u Ogulinu gdje su posjetili Đulin ponor, Zavičajni muzej grada Ogulina i Ivaninu kuću bajke. Treći je dan proveden na otoku Krku gdje su učenici posjetili i čuli priče o gradu Krku, brodom zaplovili do franjevačkog otočića Košljuna i, za kraj posjetili malo mjesto Jurandvor u kojem su proširili već stečeno znanje o Bašćanskoj ploči. Boravak u prirodi prepun aktivnosti i učenja kroz igru i zabavu, završio je sretnim povratkom kući u večernjim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 6. 6. 2018. 10:20

Terenska nastava 3.razreda

Kišovitog 14.svibnja učenici 3.razreda, zajedno sa MŠ Pazin, realizirali su terensku nastavu - Istočna obala Istre. Posjetili su jamu Feštinsko kraljevstvo, upoznali stari dio grada Labina, posjetili Narodni muzej i Park skulptura na Dubrovi te prelijepi Rabac.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 16. 5. 2018. 09:26

ŠPADIĆI 2018. - OBAVIJEST

Poštovani roditelji,


Obavještavamo Vas da se u 2018. godini neće održati program ljetovanja u Dječjem odmaralištu Špadići u Poreču zbog priprema objekta za sanaciju i rekonstrukciju. 


Zahvaljujemo na razumijevanju!
Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA ŠUPLJINA BURŠIĆ  datum: 14. 5. 2018. 09:49

Posjet školi u Žminju

Naši prvaši posjetili su prvaše u Žminju. Tako je učenica Tea Folo upoznala sadašnje prijatelje i učiteljicu sa svojim bivšim razredom i učiteljicom u Žminju. Zajedno su razgledali školu, družili se i igrali. Posjet je bio zanimljiv, a bio je to i početak jedne nove suradnje. Supetarci su pozvali Žminjce da i oni dođu kod njih i dobili pristanak.
Hvala učiteljici Sandi Turčinović i 1.a na gostoprimstvu!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 8. 5. 2018. 20:08

Koncert Glazbenog odjela Pazin

I ove godine učenici Glazbenog odjela Pazin, među kojima su i naši učenici, održali su promotivni koncert za učenike nižih razreda. Učenici su tako upoznali glazbala koja mogu naučiti svirati ukoliko se upišu u glazbenu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 8. 5. 2018. 19:49

Dan planeta Zemlje

Učenici RN su na igralištu kredama u boji nacrtali planetu u kojoj je sve čisto, puno cvijeća i prirodnih ljepota.Popričali su o tome kako oni čuvaju svoju planetu i kako svatko od nas može pridonijeti sprječavanju onečišćenja okoliša. Na putu do škole naišli su i na neke komade otpada koje su odložili u odgovarajuće spremnike.
Poručili su:
       ČUVAJMO NAŠU PLANETU!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 22. 4. 2018. 21:20

Cap program

S učenicima 3. i 4. razreda provedena je radionica Cap program prevencije zlostavljanja djece. Radionicu je 18.travnja provela Stručna služba škole.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 22. 4. 2018. 21:14

Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi

S učenicima 3.razreda 17.travnja provedene su poučne i zanimljive radionice djelatnica Crvenog križa.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 18. 4. 2018. 08:50

Dan zdravlja u našoj školi

Povodom dana zdravlja, uspješni supetarski sportaši Gracijano Turčinović i Mauro Zović posjetili su PŠ Sv. Petar u Šumi kako bi učenike upoznali sa svojim sportskim dostigunićima.

Druženje s učenicima zabilježila je i TV Istra svojom reportažom koju možete pogledati na sljedećem linku.

http://www.tvistra.hr/video-povodom-dana-zdravlja-paraolimpijci-gracijano-turcinovic-i-mauro-zovic-posjetili-osnovnu-skolu-u-sv-petru-u-sumi/

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 18. 4. 2018. 08:39

Dan voda

Niži razredi ove godine nisu obilježili Dan voda u prirodi, kako su planirali, zbog lošeg vremena. Stoga su pogledali edukativne animirane filmove o vodi, pisali o vodi i likovno se izrazili. Cilj je bio kod učenika osvijestiti važnost vode za život i ulogu svakog pojedinca u očuvanju i racionalnog korištenja vode.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 23. 3. 2018. 10:16

Terenska nastava učenika 5.-8.razreda

20.ožujka upoznali smo ljepote Nina i Zadra, a i nešto naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 22. 3. 2018. 17:08

Terenska nastava učenika 3.razreda

Terenska nastava učenika 3.razreda MŠ Pazin i PŠ Sv.Petar u Šumi pod nazivom "Od izvora do ušća rijeke Mirne" održana je prohladnog 20.ožujka.
Učenici su posjetili izvor rijeke Mirne, vodovod u Buzetu, jezero Botunigu i postrojenja za pročišćavanje vode. Posjetili su Istarske toplice, prošetali Novigradom te rijeku Mirnu otpratili do ušća.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 22. 3. 2018. 16:59

Dan žena

Povodom Dana žena učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama posjetili su najstariju ženu u Svetom Petru u Šumi, Slavu Udovičić. Teta Slava je, usprkos svojim godinama, veselo primila goste i podružila se s njima. Iako ima 92 godine, još uvijek svaki dan čita Glas Istre, i to bez naočala.
Dan žena bio je prigoda i za posjet dviju žena koje žive same. Kako je to trebalo biti iznenađenje, teta Ljuba Pamić iz Teže nije bile kod kuće, ali tetu Mariju Pamić učenici su uspjeli iznenaditi i oduševiti.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 9. 3. 2018. 13:16

NE, NE IDEM!

Naše prvaše posjetio je policajac i održao predavanje o sigurnosti djece. Savjeti djeci i savjeti roditeljima nalaze se i u slikovnici "Ne, Ne idem!", koju su učenici dobili. Slikovnicom je, kroz priču, na djeci blizak način, upozoreno na situacije koje za njih mogu biti opasne.
Hvala Policijskoj upravi istarskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 20. 2. 2018. 13:52

Pokloni prvašima

Valentinovo je posebno veselo bilo u 1.razredu. Taj dan obradovali su ih roditelji njihovog učenika Lukasa Hrvatina, Sandra i Emil, koji su donirali svim učenicima i učiteljici pilates lopte i jedan veliki globus sa aplikacijama. Ovom prekrasnom gestom ispunili su srca učenicima i učiteljici koji su bili oduševljeni i jako zahvalni. Prvaši će poklone iskoristiti za igru i učenje.

Veliko hvala Sandri i Emilu Hrvatinu i Eurotimu!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 20. 2. 2018. 13:39

Maškare i Valentinovo

Učenici razredne nastave su Maškare i Valentinovo obilježili tradicionalnim zabavnim programom: "Zvijezde pjevaju i plešu" pod maskama.
Učenici predmetne nastave došli su u školu maskirani, a tri najbolje maske dobile su i nagradu. Uz pjevanje i ples, bilo je tu i raznih "Valentinovskih " igara i poruka prijateljstva.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 18. 2. 2018. 13:48

Zimske radosti

Ove godine snijeg je razveselio naše učenike. Učiteljice su snježne dane iskoristile da izvedu djecu na sat tjelesno zdravstvene kulture,a bilo je tu i likovne umjetnosti na snijegu.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 18. 2. 2018. 13:32

Važna obavijest za roditelje

Poštovani roditelji,

u prilogu Vam dostavljamo brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“ od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Brošura je namijenjena informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima (nove droge), te Vas molimo da ju pročitate.

Prilog: Brošura za roditelje

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA ŠUPLJINA BURŠIĆ  datum: 7. 2. 2018. 11:23

OBAVIJEST ZA RODITELJE

U četvrtak,1.veljače neće biti informacija za roditelje.
Održat će se drugi četvrtak, 8.veljače.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 31. 1. 2018. 14:12

Sretan Božić i Nova godina!

Svima želimo blagoslovljen Božić i sretnu 2018.!

 

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 25. 12. 2017. 12:21

Posjet Puli

Učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama posjetili su u ovom adventskom ugođaju Pulu. U teatru Naranča uživali su u kazališnoj predstavi Vlak u snijegu. Tamo ih je posjetio sveti Nikola i podsjetio ih da pripreme svoje čizmice i da će ih uskoro posjetiti i napuniti im čizmice slatkišima. Posjetili su Sajam knjiga, razgledali izložene knjige, a one koje su im se posebno svidjele kupili su, u želji da ih što prije pročitaju. Zanimljivo, šareno i svjetlucavo bilo je na božićnom sajmu gdje su se mališani družili s Bakom Mraz i vilenjacima i uživali u blagdanskom okruženju.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 6. 12. 2017. 10:23

Terenska nastava RN

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 18. 10. 2017. 09:24

Dječji tjedan

Dječji tjedan u razrednoj nastavi obilježen je raznim aktivnostima. 

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 10. 10. 2017. 13:51

Vijeće roditelja

Prema Statutu Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Vijeće roditelja utemeljuje se s ciljem ostvarivanja zadaća osnovnog školstva, povezivanja škole s društvenom sredinom i ostvarivanja interesa učenika.

Vijeće roditelja sastavljeno je od predstavnika roditelja učenika svih razreda.

U Školi se utemeljuje Vijeće roditelja koje ima dvadeset i pet (25) članova.

  :: opširnije :: 


objavio: IVA LUK  datum: 2. 10. 2017. 13:37

Produženi boravak

Ove školske godine u našoj školi započeo je s radom produženi boravak za niže razrede. U grupi je 13 učenika, a vodi ih učiteljica Iva Belac. Učenici uz pisanje domaćih zadaća imaju vrijeme za igru i razne aktivnosti kroz kreativne radionice, te sportske igre u dvorani. Za sve polaznike naša kuharica priprema i jedan obrok. Prvi dojmovi učenika i učiteljice pozitivni su i pohvalni.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 24. 9. 2017. 18:17

Prvaši, sigurno u prometu!

Danas su naše prvaše posjetili policajci. Upozorili su na opasnosti koje su na prometnicama i kako da se učenici što sigurnije kreću njima. Prvaši su bili pažljivi pa su ih policajci nagradili poklonivši im kabanice koje će im pomoći u ovim kišnim danima. Hvala policajcima!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 24. 9. 2017. 17:56

Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

Uz Dan Hrvatskog olimpijskog odbora u razrednoj nastavi organizirane su razne igre u kojima su sudjelovali svi učenici. Pokazali su svoje sportske sposobnosti, zdušno navijali i zabavno se podružili.
Bravo svima!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 10. 9. 2017. 14:31

Učiteljica i 7 prvašića

Ove godine u našu školu upisano je 7 prvašića, 4 djevojčice i 3 dječaka.
Prvi dan škole, vidno uzbuđeni, došli su u pratnji roditelja.
Njihova učiteljica Ljiljana uvela ih je u učionicu gdje ih je dočekala dobrodošlica i pozdravni govor voditelja škole. Slijedila je kratka priredba koju su pripremili petaši, lijepe želje i ohrabrenje na početku školovanja. I roditelji su izrazili potporu svojim prvašima.
Prvi dan škole bio je zanimljiv i zasigurno nezaboravan.
Prvašima želimo sretne i vesele školske dane!!!

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA FRANOVIĆ  datum: 10. 9. 2017. 14:20
» Arhiva naših vijesti    
 Ocijeni e-Dnevnik:Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju