preskoči na sadržaj
O školi

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA NAZORA PAZIN

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin s područnim školama u Sv. Petru u Šumi, Tinjanu, Trvižu, Kašćergi, Karojbi, Motovunu, Lupoglavu, Cerovlju, Gologorici i Gračišću pokriva područje općina Sv. Petar u Šumi, Tinjan, Karojba, Motovun, Lupoglav, Cerovlje, Gračišće i Grad Pazin. Jedino manji broj učenika iz graničnog područja s općinom Pićan polazi u školu u Potpićnu i nekoliko učenika iz graničnog područja s općinom Žminj polazi u školu u Žminju.

Velika raštrkanost i reljefna razvedenost ovoga područja čini sve školske aktivnosti u velikoj mjeri ovisnima o organizaciji prijevoza. Prijevoz učenika nije u potpunosti prilagođen učenicima pa stoga škola ne može u potpunosti organizirati svoj rad u skladu s pedagoškim zahtjevima i Zakonom o osnovnom školstvu.

Područja na kojima škola obavlja svoju djelatnost pripadaju sljedećim općinama:

 • Matična škola Pazin - Grad Pazin, općine Gračišće i Cerovlje
 • Područna škola Cerovlje - Cerovlje
 • Područna škola Gologorica* – Cerovlje (*škola je od  zatvorena od šk. god. 2017./2018.)
 • Područna škola Gračišće - Gračišće
 • Područna škola Sv. Petar u Šumi - Sv. Petar u Šumi
 • Područna škola Tinjan - Tinjan
 • Područna škola Trviž - Grad Pazin
 • Područna škola Kašćerga - Grad Pazin (*škola je od  zatvorena od šk. god. 2019./2020.)
 • Područna škola Karojba - Karojba
 • Područna škola Motovun - Motovun
 • Područna škola Lupoglav - Lupoglav i Cerovlje

Prioritetna i stalna zadaća naše škole je briga o što kvalitetnijoj organizaciji redovne nastave i realizaciji nastavnih planova i programa.

Škola redovito izdaje učenički list "Proljeće", a posjeduje i dobro opremljenu učeničku knjižnicu sa čitaonicom (više od 20.000 svezaka - i još toliko u područnim školama).
 
Redovito sudjelujemo na Hrvatskim školskim susretima „Lidrano“, „Novigradsko proljeće“ Mala glagoljska akademija „Juri Žakan“, „Di ča slaje zvoni“ u Žminju, zatim raznim STEM programima, tehničkom stvaralaštvu, likovnim i literarnim natječajima, sportskim natjecanjima, a nazočni smo u svim kulturnim i drugim zbivanjima u našoj sredini.

Od 1999. godine škola je članica Hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje, od 2000. godine uključeni smo u GLOBE program, a od 2017. godine učitelji i stručni suradnici naše škole sudjelovali su u NTC edukacijama.

Godine 2008. stekli smo status Eko škole. Godine 2012. po drugi je puta obnovljen status . Godine 2014. stekli smo brončani status Eko škole.

U školi se redovito provode CAP programi, program „Zdrav za 5“, projekti „Pepe i prijatelji“ i „Čitaj (o) psu / R.E.A.D. program".

U školi se iz godine u godinu provode cjelogodišnji programi iz svih područja o čemu se može više pročitati u Dokumentima vezanim uz rad škole (Godišnji plan i program rada škole i Školski kurikulum) koje redovito objavljujemo na našoj web stranici.

 
Više o rezultatima natjecanja u kojima sudjeluju učenici naše škole pročitajte ovdje.
       


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju