Zahvalni za plodove zemlje!
Povodom Dana jabuka i Dana zahvalnosti za plodove zemlje svašta su nešto naši učenici radili pa pogledajte i neka vam rastu zazubice...
Kada kruh mjesi moja mama
stavi brašna 500 grama.
Uz to malo kvasca više
da kruh bolje diše.
U smjesu ide i voda
Zato i nju moja mama doda.
Da kruh ima ukus pravi
U njega se i žlica soli stavi.
I maslac se u smijesu dodaje
Jer tako kruh duže traje.
Kada se ovaj kruh ispeče
Kod nas u kući nema veće sreće.
Čikvina - kruh
Kruh.
Lijepo i mekano
Mjesimo mažemo i jedemo.
Kada mama napravi kruh.
Večera.
O kruhu je riječ
Mlijeka ide malo
Al do brašna mi je stalo.
Za 1 kg brašna
Količina nije strašna.
40 dag kvasca ubaci
Da ne završiš na traci.
1 žličica soli
pa te kruh više voli.
3 žlice ulja
Da ga kalup ne žulja.
Sve to lijepo umijesi,
u pećnicu odnesi.
Pričekaj pola sata
dok ne dođe tata.
Stavi kruh na stol
i nestat će sva bol!
Kruh
Osamsto grama brašna glatka,
to vam je jednostavna matka'.
Treba tu i paketić kvasca,
zbog njegovog visokog rasta.
Nekoliko decilitara mlakog mlijeka,
da smjesa bude duljeg vijeka.
Po decilitar vode i ulja, tamo i tuda,
Smjesu će pretvoriti u prava čuda.
Svaki kruh okus voli,
dodaj mu malu žličicu soli.
Sve ovo čini se lako,
ali dobar kruh ne može napraviti baš svatko.
30 minuta miriše, diše i nepce budi,
OVO JE DOMAĆI KRUH DRAGI LJUDI !!!