OBILJEŽEN SVJETSKI DAN DEBLJINE
U petak, 3.2. obilježen je Svjetski dan debljine.
Tim povodom su učenici petog razreda prigodan plakat gdje su prikazali koje namirnice bi trebali više, a koje manje konzumirati u svojoj prehrani.
Bitno je naglasiti da je uz pravilnu prehranu bitna i tjelovježba, jer jedno bez drugoga ne ide.
Zato je učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture, Paolo Maligec, za učenike 1., 2. i 3 razreda pripremio zabavne zadatke u kojima su kroz tjelovježbu pokazali što znaju.
Uz zajedničko druženje i veselje i najteži zadatci odrađeni su kao od šale.
Učenici prvog razreda nastavili su razgovarati o zdravlju pa je organizirana radionica Zdrav doručak.
Razgovaralo se o važnosti doručka i njegovom utjecaju na naše zdravlje pa su se učenici okušali u pripremi zdravog doručka. Mlijeko, jogurt, voće (jabuka, banana, jagoda, malina, borovnica), zobene pahuljice, musli, lanene sjemenke, cimet, chia sjemenke i med samo su neke od zdravih namjernica koje su se našle na stolu. Nastalo je mnoštvo zanimljivih i zdravih kombinacija koje su bile spremne za degustiranje a nestale su za tren. Bilo je zdravo, slatko i veselo.