Šumski plodovi - hrana i lijek
Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici naše škole priredili su prigodni program i degustaciju proizvoda od šumskih plodova.
Učenici razredne nastave pripremili su prigodne recitacije i igrokaz, a učenici predmetne nastave pročitali su nekoliko svojih pjesama na temu kruha te su na engleskom i talijanskom jeziku govrili izreke o jabuci. Nakon toga je uslijedila prezentacija jesenskih šumskih plodova i degustacija proizvoda od istih. Učenici sedmog razreda su sami napravili marmeladu od drena, crnog trna i ''vino'' od kupine dok su učenici trećeg razreda kod kuće sami pekli kruh.
Na početku samog programa svećenik vlč. Gracijano Živolić je rekao nekoliko prigodnih riječi i blagoslovio hranu koju smo degustirali.
Učenici koji pohađaju produženi boravak, pod vodstvom učiteljice Anite Rabak, pripremili su ukusan namaz od tunjevine u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane, 16. listopada.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |