Jesen u 2. razredu
Najšarenije i najbogatije godišnje doba –jesen- učenici 2. razreda obilježili su na različite načine.
Započeli su izložbom i kušanjem različitih jesenskih plodova koje su učenici donijeli iz svojih vrtova, voćnjaka i vinograda. Nastavili su izložbom kruha i različitih drugih proizvoda od brašna. Mame i bake su se stvarno potrudile, a učenici zasladili.
Jesenska događanja završili su posjetom vinskom podrumu Maria Brgudca u Karojbi. Zašto? Ante Rabak, uč. 2.r. unuk je tog iskusnog vinara i voćara. Učenici su pripremili pitanja na koja je barba Mario strpljivo odgovarao. Naučili smo koje se sorte vinove loze najčešće uzgajaju u našem kraju, koje je vrste voća najlakše, a koje najteže uzgojiti i sl. Na kraju smo se zasladili voćem i sokovima.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |