2020-11-05 16:57:24

Zahvalni za plodove zemlje!

       Povodom Dana jabuka i Dana zahvalnosti za plodove zemlje svašta su nešto naši učenici radili pa pogledajte i neka vam rastu zazubice...

Kada kruh mjesi moja mama

stavi brašna 500 grama.

Uz to malo kvasca više

 da kruh bolje diše.

U smjesu ide i voda

 Zato i nju moja mama doda.

Da kruh ima ukus pravi

U njega se i žlica soli stavi.

I maslac se u smijesu dodaje

Jer tako kruh duže traje.

Kada se ovaj kruh ispeče

Kod nas u kući nema veće sreće.

 

Čikvina - kruh

Kruh.

Lijepo i mekano

Mjesimo mažemo i jedemo.

Kada mama napravi kruh.

Večera.

 

        O kruhu je riječ 

Mlijeka ide malo

Al do brašna mi je stalo.

Za 1 kg brašna

Količina nije strašna.

40 dag kvasca ubaci

Da ne završiš na traci.

1 žličica soli

pa te kruh više voli.

3 žlice ulja

Da ga kalup ne žulja.

Sve to lijepo umijesi,

u pećnicu odnesi.

Pričekaj pola sata

dok ne dođe tata.

Stavi kruh na stol

i nestat će sva bol!

 

Kruh

Osamsto grama brašna glatka,

to vam je jednostavna matka'.

Treba tu i paketić kvasca,

zbog njegovog visokog rasta.

 

Nekoliko decilitara mlakog mlijeka,

da smjesa bude duljeg vijeka.

Po decilitar vode i ulja, tamo i tuda,

Smjesu će pretvoriti u prava čuda.

 

Svaki kruh okus voli,

dodaj mu malu žličicu soli.

Sve ovo čini se lako,

ali dobar kruh ne može napraviti baš svatko.

30 minuta miriše, diše i nepce budi,

OVO JE DOMAĆI KRUH DRAGI LJUDI !!!

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin