preskoči na sadržaj
Vijesti

Pazi(n)! mladi u OŠVN

U suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, Grad Pazin i Društvo “Naša djeca” Pazin, Centar za mlade Alarm, Udruga Delta te Volonterski centar Istra provode projekt Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini.

Ovaj jednogodišnji projekt osmišljen je s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za mlade na području Grada Pazina kroz unaprjeđenje kompetencija osoba koje rade s mladima i zaposlenih unutar gradske uprave. Krajnji rezultat je priprema za donošenje i provođenje Lokalnog programa djelovanja za mlade 2021-2025.

U sklopu projekta, Centar za mlade Alarm i Savjet mladih Pazina provode Istraživanje problema, potreba i mišljenja mladih u Pazinu. Na temelju rezultata istraživanja, u veljači će se organizirati radionice gdje će učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole imati priliku raspravljati o položaju mladih u Pazinu, kao i o aktivnostima i sadržajima koje žele u svojem gradu.


Nakon radionice s osnovnoškolcima, u ožujku slijedi fokus grupa s predstavnicima svih skupina mladih uključenih u projekt (osnovnoškolci, srednjoškolci i mladi od 18 do 30 godina) gdje će mladi ujediniti svoje zaključke te se pripremiti za dijalog s donositeljima odluka.

U ožujku je planirano zajedničko dvodnevno studijsko putovanje za 25 sudionika projekta, gdje će mladi upoznati druge gradove i centre za mlade u okolici Zagreba s ciljem upoznavanja različitih primjera rada s mladima.

Završna aktivnost projekta je dijalog mladih s donositeljima odluka u travnju, kada će mladi iznijeti svoje prijedloge za aktivnosti, sadržaje i rad s mladima predstavnicima gradske uprave te organizacijama koje rade s mladima u Pazinu.

Pozivaju se učenici Škole da izdvoje desetak minuta i ispune kratki anonimni on – line obrazac o potrebama mladih Pazina! Obrazac se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/TRrhD3PdvjQ6UCiw6

Za aktivno sudjelovanje u projektu, svi zainteresirani sedmaši i osmaši mogu se javiti na adresu e – pošte: cmalarm.pazin@gmail.com, Facebook, ili Instagram stranicu Centra za mlade Alarm Pazin.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA   datum: 1. 12. 2020.

      


Važne obavijesti

       Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju