preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt Naša mala knjižnica - Tko je Antonio?

Iz naslovnice slikovnice Susanne Mattiangeli, na kojoj se pojavljuje osam slika Antonia, moglo bi se reći da je dijete, no otvaranjem korica, otkrivamo da on nipošto nije samo to.

U stvari, kad je s mamom i tatom, Antonio je sin, s bakom je unuk, s tetom nećak, u vrijeme nogometa napadač, u autobusu putnik, ali i majmun koji visi na drveću tropske šume, a kad previše odluta u mislima, Antonio postaje svemirski putnik.

E upravo to je učenicima 4.b razreda naše škole bilo jako zanimljivo!


Proučili smo što je svemir, koji planeti čine Sunčev sustav, pripremili kugle od stiropora i nešto ping pong loptica, veliki karton, čitavu paletu tempera, kistove… i poletjeli u svijet kreative smiley.

Izradili smo čitav naš Sunčev sustav, zamislili si Japanca koji se zove Mevezema Jusaurne, mnemotehniku koja će nam pomoći da u svakom trenutku nabrojimo po redu planete Sunčeva sustava, izradili kartice pomoću kojih se mogu naučiti detalji o svim tim čudesnim planetima, zapackali se temperama i voila!

Sada ulaz u knjižnicu krasi prava pravcata maketa Sunčeva sustava – naših malih i vrijednih ruku djelo.

Zadnji dan ovogodišnjeg mjeseca travnja, 3. i 4. školski sat proveli smo kao učenici, umjetnici, prijatelji i veseli astronauti.

Nadamo se da će nas ovaj uradak lansirati u pobjednike natječaja u sklopu projekta NAŠA MALA KNJIŽNICA u kojemu sudjelujemo već treću godinu za redom.

Radi se o projektu koji je usmjeren na stalno povećanje i razvoj publike među djecom, a kojeg u suradnji s Ibis grafikom provode knjižničari svih naših škola. Upravo je ova radionica bila dio tog projekta.

Učili smo, radili, družili se i supersvemirski se proveli smiley pa pozivamo svih da svratite do knjižnice i pogledate naš svijet iz nešto drugačije perspektive (da, ne mislimo pri tome samo na našu maketu Sunčevog sustava, već i na čitanje općenito ;)).

Vidimo se!

 

*link na stranicu*

 

Knjižničari Slađana i Dean

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 19. 5. 2021.

      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju