preskoči na sadržaj
Vijesti

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin za OŠ Ivana Gorana Kovačića Gora (Petrinja)

OŠ Vladimira Nazora Pazin  provela je od 11. do 21. siječnja 2021. akciju prikupljanja pomoći  za učenike i radnike OŠ Ivan Goran Kovačić u Gori koja je stradala u potresu.

Akcija je bila vrlo uspješna i prikupljena je velika količina školskog pribora, školskih torbi, slikovnica, higijenskih potrepština, igračaka, odjeće i obuće za djecu, dječji madraci, dječja kolica, kolači...


U subotu, 23. siječnja 2020. godine prikupljene donacije smo isporučili školi u Gori. S dva kombija  i dva osobna automobila. Ispred, naizgled neoštećene, školske zgrade dočekali su nas srdačni i ljubazni domaćini, ravnateljica škole i domar. Uz kavu, pričaju o stanju školskog objekta, učenicima, osjećajima, događajima. Kišica koja je počela padati unosi u sve nas još veću tugu i suosjećanje. Popucali zidovi, pala žbuka, sumnja da je ispod zgrade velika jama. Na kat ne smijemo, opasno je. Radovi učenika i učitelja na zidovima. Na njihov trud, kreativnost i uspjehe pala je prašina. Unosimo stvari, odvajamo u prostorije da im olakšamo podjelu. Na svakoj kutiji i paketu uredno napisan sadržaj, poruke, sve pripremljeno s pažnjom i ljubavi za djecu Gore. Oči se opet mute gledajući naše male pomagače kako sa srcem nose velike kutije.

U ponedjeljak će, kaže ravnateljica, krenuti podjela. Hrabri su naši domaćini, ravnateljica puna zahvalnosti i optimizma. „Brzo ćemo mi to!“ .

Opraštamo se i krećemo put Istre. Radujemo se daljnjoj suradnji i iščekujemo što brži povratak naših Goranovaca iz Gore u školske klupe.

Doći ćemo ponovno nakon slijedeće akcije!

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u akciji za OŠ Ivan Goran Kovačić  Gora:

  • Učenicima i roditeljima OŠ Vladimira Nazora Pazin
  • Učiteljicama i učiteljima, kuharima, kućnim majstorima naše škole koji su se na bilo koji način uključili u akciju
  • Udruzi umirovljenika Grada Pazina
  • gosp. Darku Merklinu i obitelji
  • gosp. Zoranu Tomišiću i obitelji
  • gosp. Adelmu Brajkoviću i obitelji
  • Gradskom društvu CK Pazin.

Hvala svima!

Tekst: Zdenka Turkalj-ČohiljPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021.

      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju