preskoči na sadržaj
Vijesti

Provođenje mjere „Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama“ u našoj školi

Na Natječaju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Istarski švoj“ za provedbu Mjere 3. Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin odobrena su sredstva za provedbu projekta „Opremanje kuhinja Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin - Matične škole Pazin i Područne škole Tinjan“.

Školi su odobrena sredstva u iznosu od 347.846,25 kuna (rezultati natječaja).


Cilj projekta je povećati potrošnju ribe u školama te kroz edukativne aktivnosti povećati svijest učenika i roditelja o dobrobiti konzumacije ribe za razvoj i zdravlje djece.

Nakon provedenog javnog postupka za nabavu opreme za školske kuhinje, oprema je isporučena, ugrađena i stavljena u funkciju. U Matičnoj školi Pazin nabavljeni su: zamrzavajući ormar za pohranu namirnica, rashladni ormar s ventiliranim hlađenjem, viseći ormarić sa zatvorenim kliznim vratima, puna konzolna polica, pultna električna vaga, ormar za suđe, mobilni element sa ugrađenim koritom toplovodne kupke, parnokonvekcijske peći sa setom za instalaciju i postoljem, inox posuđe.

U Područnoj školi Tinjan nabavljeno je: rashladni ormar sa ventiliranim hlađenjem, ormar za zamrzavanje s ventiliranim hlađenjem, električna nagibna pečenjara i automatski podizač posude, plinski štednjak sa 6 plamenika, parnokonvekcijska peć sa setom za instalaciju i postoljem te inox posuđe.

Oprema  se koristi u školama za skladištenje namirnica, termičku obradu i posluživanje hrane.

Projektom je planirano i održavanje edukativnih prezentacija za roditelje o dobrobiti konzumacije ribe kao podsjetnik o važnosti raznovrsne prehrane i dobrobiti konzumiranja ribe i morskih namirnica u svakodnevnoj ishrani. U tijeku je realizacija radionica za učenike Matične škole Pazin i Područne škole Tinjan o ribarstvu, ribarskim proizvodima i akvakulturi kako bi  učenike i roditelje potakli na razmišljanje i na razumijevanje važnosti konzumacije ribe u svakodnevnoj prehrani.

 

U nastavku donosimo fotografije s edukacija i radionice održanih za učenike.

 

 

5.d razred Matične škole Pazin:

 

Učenici PŠ Tinjan:

 

Predavanje o važnosti prehrane ribom:

 

 

U prilogu se nalazi prezentacija s edukacija i radionica održanih za učenike.

 

Veselimo se što smo dobili priliku usaditi djeci od malih nogu ovu zdravu naviku yes!


Priloženi dokumenti:
Vaznost_prehrane_ribom_OS_Pazin.pptx (5.33 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 5. 11. 2020.

      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju