preskoči na sadržaj
Vijesti

Upute za učenike i roditelje – početak nove školske godine

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Veselimo se početku nove školske godine! Znamo da ste nestrpljivi i u iščekivanju kako će izgledati početak nove školske godine. U nastavku teksta pripremili smo najvažnije upute za učenike i roditelje, a detaljnije upute učenici će dobiti prvog dana nastave. Molimo da detaljno pročitate upute :) 


Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, OŠ Vladimira Nazora Pazin odabrala je model odgojno-obrazovnog rada i nastave u ustanovi.

U ponedjeljak bi trebalo krenuti na nastavu  1 286 učenika u naših 10 škola  i u Glazbeni odjel.

Učenici će dobiti udžbenike prvi dan nastave. Molimo učenike da prvi dan nastave ponesu školsku torbu u koju će spremiti udžbenike, kemijsku olovku, jednu bilježnicu za važne informacije i raspored sati.

Škola je osigurala po dvije platnene maske za sve učenike predmetne nastave koje će preuzeti prvi dan nastave. Za prvi dan nastave učenici moraju imati svoju masku.

Učenici neće mijenjati učionice, a raspored po učionicama za predmetnu nastavu nalazi se u prilogu.

Nastavni satovi prije i poslije marende će biti skraćeni kako bi se produžilo vrijeme za marendu i omogućilo pranje ruku.

Produženi boravak bit će organiziran za učenike 1. i 2. razreda u MŠ. U PŠ neće biti organiziran boravak zbog mješovitih skupina i nemogućnosti osiguravanja mjera zaštite od COVID-19. Uplata roditelja (naknada za učiteljicu) za produženi boravak ostaje 120 kuna mjesečno, cijena ručka ostaje 13 kuna i obračunava se po dolasku .

Ako dođe do promjene epidemiološke situacije Škola se priprema i za treći model nastave (nastava na daljinu).

PROTOKOL ZA UČENIKE

 1. Prije polaska u školu učenici mjere tjelesnu temperaturu. U slučaju povišene tjelesne temperature, učenici ne dolaze u školu.
 2. Učenici u školu dolaze organiziranim prijevozom ili samostalno.
 3. Učenici su u autobusu obvezni nositi maske, te se preporuča da u autobusu uvijek sjede na istom mjestu.
 4. Prijevoznik - vozač kontrolira nošenje maski pri ulasku u autobus.
 5. Poštujući socijalnu distancu učenici dolaze do škole i ulaze u školske zgrade.
 6. U školskim zgradama gdje postoji više ulaza učenici razredne i predmetne nastave ulaze odvojeno (ulaz za RN i PN – MŠ, PŠ Sv. Petar u Šumi, PŠ Tinjan, PŠ Motovun).
 7. Na ulasku u zgradu učenici poštujući distancu dezinficiraju obuću i ruke i ulaze u učionice, bez zadržavanja na hodnicima (raspored učionica u prilogu).
 8. Učenici se po hodnicima i stepenicama kreću prema oznakama i smjeru kretanja kako bi se mogla držati socijalna distanca.
 9. Učenici predmetne nastave obvezni su nositi maske na hodnicima i u svim učionicama u kojima se ne može osigurati razmak među učenicima od  1.5 m.
 10. Prilikom korištenja sanitarija učenici moraju voditi računa da u sanitarnom čvoru ne budu više od dvije osobe istovremeno.
 11. Za vrijeme malih odmora učenici ostaju u učionicama i nije dozvoljeno grupiranje s učenicima drugih razrednih odjela.
 12. Na marendu učenici odlaze u pratnji učiteljice razredne nastave ili predmetnog učitelja u PN prema utvrđenom rasporedu (po razrednim odjelima). Ukoliko Zavod za javno zdravstvo procijeni da uvjeti u blagovaonici nisu zadovoljavajući, učenicima će se po razredima dijeliti suha marenda.
 13. Za vrijeme marende nije dozvoljeno napuštanje školske zgrade. Učenici koji ne koriste školsku marendu trebali bi obrok ponijeti od kuće.
 14. Za vrijeme odmora redari moraju brinuti o provjetravanju učionice.
 15. Po završetku nastave učenici napuštaju školsku zgradu (u pratnji učitelja do izlaza) i odlaze kućama ili na autobus poštujući mjere socijalne distance.
 16. Učenici za izlaz i ulaz u školsku zgradu moraju koristiti ulaze i izlaze koji su namijenjeni za razrednu i predmetnu nastavu (u školama gdje su dva i više ulaza)
 17. Učenici ne mogu koristiti stražnji ulaz u MŠ Pazin - ulaz je namijenjen za učitelje i dostavu.
 18. Ako učenik za vrijeme boravka u školi razvije simptome koji upućuju na moguću zarazu, učitelj o tome obavještava roditelje/staratelje koji trebaju doći po dijete.
 19. Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture održavat će se po razrednim odjelima u školskoj dvorani ili na otovrenom – neće se održavati u kombiniranim grupama za djevojčice i dječake.
 20. Kako bi učenici imali dnevno kontakt sa što manjim brojem učitelja, organizirat će se blok -satovi kad god je to moguće. Raspored sati učenici će dobiti 1. dan nastave.
 21. Mješovite grupe izborne nastave održavat će se online o čemu će učenici i roditelji naknadno biti informirani.
 22. U razrednoj nastavi održavat će se izvannastavne aktivnosti po razrednim odjelima – mješovite grupe. Grupe će održavati njihove učiteljice u razredima.

PROTOKOL ZA  RODITELJE

 1. Roditelj ujutro, prije polaska u školu, mora djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu i učenicima razredne nastave upisati u bilježnicu.
 2. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u školsku zgradu.
 3. Za potvrde i sve što je potrebno, roditelji se moraju najaviti telefonski i sačekati na ulazu u školsku zgradu.
 4. Roditelji komuniciraju s učiteljima telefonom ili elektronskim oblikom.
 5. Roditeljski sastanci, osim 1. roditeljskih sastanaka za učenike 1. i 5. razreda održavaju se online.
 6. Individualne informacije održavaju se online.
 7. Raspored održavanja individualnih informacija bit će objavljen do 1. listopada 2020.
 8. Roditelj može ući u školsku zgradu kada je obaviješten da je dijete bolesno, ima povišenu temperaturu i sl. i tada je obvezan doći po učenika da ga odveze kući.
 9. Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome COVIDA- 19 roditelj je o tome dužan obavijestiti školu.

Kontakti škole 624 121 (centrala)

 • administrator 1,
 • tajništvo 2,
 • računovodstvo 3,
 • pedagog 4,
 • psiholog 5,
 • edukacijski rehabilitator 6

Kontakti: http://os-vnazora-pazin.skole.hr/skola/kontakti

Slobodno nam se obratite za sve nejasnoće! 

Veselimo se povratku u školske klupe i ponovnom druženju :) 


Priloženi dokumenti:
RASPORED_UCIONICA_PREDMETNA_NASTAVA_2020_21.docx (12.76 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020.

      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju