preskoči na sadržaj
Vijesti

Županijsko natjecanje u krosu

Dana 15. listopada u Rovinju je održano Županijsko natjecanje u krosu za djevojčice i dječake – 7. i 8. razredi.

Učenice su trčale 1000 m u sastavu ekipe: Klara Miljavac, Lana Radetić, Leonarda Lanča, Tara Spremo Hodžić te osvojile 7. mjesto.

Učenici su trčali 1000 m u sastavu: Atilio Marečić, Andrija Androšić, Leni Pauletić, Mathias Ćus, Martin Mofardin te osvojili ekipno 3. mjesto.

Atilio Marečić osvojio je 1. mjesto.

Voditelj obje ekipe bio je Dalibor Radović.

Učitelj Dalibor Radović

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 10. 2021. 20:05

Županijsko natjecanje u atletici

Dana 13. listopada u Poreču je održano Županijsko natjecanje u atletici za djevojčice i dječake. Na županijskom natjecanju u atletici nastupilo je osam ekipa u konkurenciji djevojčica i osam ekipa u muškoj konkurenciji.

Djevojčice su osvojile 2. mjesto s istim brojem bodova kao prvoplasirane djevojčice iz Labina. Dječaci su osvojili 1. mjesto te se plasirali na državno natjecanje!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 10. 2021. 20:03

SVE ZA NJU

U četvrtak, 7. listopada, učenici 1. - 4. razreda Matične škole Pazin (280 učenika) uključili su se u akciju Sve za nju, stvaranjem formacije na školskom igralištu.

Također, svi učenici matične škole ponijeli su svojim majkama letke MAMA BUDI ZDRAVA.

Nadamo se da smo bar malo pridonijeli osvješćivanju žena i potakli ih na redovite preglede!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 10. 2021. 13:23

Produženi boravak – učiteljice za Svjetski dan učitelja

Svake se godine, 5. listopada, obilježava Svjetski dan učitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže kako je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Učenici 3.a i 3. c razreda naše škole koji pohađaju Produženi boravak to su itekako pokazali izradivši crteže svojih dragih učiteljica u prirodnoj veličini.

Možete ih sresti u prizemlju i prvom katu škole smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 10. 2021. 19:53

Predstavljanje slikovnice „Venio, Fleki i Figaro, istinite priče i putopisi“

U utorak, 5. listopada, našu je školu posjetila labinska autorica slikovnica za djecu Josipa Milevoj. Učenicima 4. a i 4. c razreda predstavila je slikovnicu „Venio, Fleki i Figaro, istinite priče i putopisi“.

Radi se o nastavku slikovnice „Flekijeve pustolovine“ u kojem smo mogli saznati sve o psinama psića Flekija, a u ovom se nastavku pojavljuje i mačak Figaro.

Učenici su sa zanimanjem slušali priče, divili se ilustracijama i naravno – postavljali puuuno pitanja.

Vani je bilo tmurno i kišno pa su nam ove neodoljive priče i putopisi odlično došli. Na krilima mašte otplovili smo u slikoviti svijet riječi smiley.

Slađana Jukić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 10. 2021. 19:50

Terenska nastava četvrtaša –Pula i NP Brijuni

Učenici četvrtih razreda MŠ Pazin, PŠ Sv. Petar u Šumi i PŠ Karojba 1. su listopada, u sklopu terenske nastave, posjetili su Nacionalni park Brijuni i prošetali Pulom.

Bilo je poučno, veselo i zanimljivo smiley!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 10. 2021. 19:46

Predstavljanje sportskih klubova i izvanškolskih udruga Vijest ima dokument u privitku

Dana 27. rujna od 12:00 do 14:30 za učenike 1.a, b i c, 2.a i c , 5.a, b, c i d, 6.a i c te 7.b razreda organizirano je predstavljanje sportskih klubova i izvanškolskih udruga.

Predstavili su se KK Pazin, NK Pazinka, ŽOK Pazin, Kickboxing klub Minotaur, Boćarski klub, CK, Folklorno društvo, Pazinske mažoretkinje, DND.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 30. 9. 2021. 11:25

Europski dan mobilnosti

Učenici 4.a i 4.c razreda naše škole sa svojim su učiteljicama obilježili Europski dan mobilnosti pješačenjem i igrama u prirodi. Pješačili su stazom preko Vranice i Rusijani do naselja Stari Pazin gdje su uživali u igrama, druženju i boravku u prirodi!

 

Učiteljica Tatjana Maligec

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 28. 9. 2021. 12:50

Županijsko natjecanje u odbojci na pijesku Vijest ima dokument u privitku

Dana 22. rujna u Umagu je održano Županijsko natjecanje u odbojci na pijesku za osnovne i srednje škole.

Ekipa učenica naše škole osvojila je 1.mjesto! Nastupile su u sastavu: Nevena Rilak, 8.a, Leona Katarina Jurić, 8.a i Jelena Bogešić, 8.c razred.

Ekipa učenika osvojila je 3.mjesto. Nastupili su u sastavu: Atilio Marečić, 8.b, Aleks Varvaruk, 8.c, Ivan Livio Guerin, 8.c i Andrija Androšić, 8.d razred. 

Čestitke učenicima! yes

Učitelj Dalibor Radović

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2021. 10:43

Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu

Učenici 7. i 8. razreda naše škole sudjelovali su na radionici „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“ koja se održala 21. rujna 2021. godine od 10 do 13 sati u holu Spomen doma u Pazinu.

Zainteresirano i aktivno su razgovarali sa četiri obrtnika koji se bave: popravljanjem bicikala, šivanjem, popravljanjem kućanskih aparata i računalnom opremom.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2021. 09:45

Obilježen Dan Istarske županije

Učenici 7.b i 7.c razreda u sklopu projekta „The Cultural Ambassador“ na satu engleskog jezika obilježili su Dan Istarske županije.

Svojim prezentacijama su nas još jednom podsjetili na kulturno i prirodno bogatstvo Istre te pokazali svoju kreativnost, digitalne vještine i odlično poznavanje engleskog jezika!

Učiteljica Ivana Radman

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2021. 08:57

Ovca u kutiji - ptić Ferdo :)

Povodom Festivala slikovnice Ovca u kutiji učenici 4.c razreda prisustvovali su predstavljanju slikovnice i radionici pod nazivom „Ferdo, veliki ptič“, slovenske autorice Andreje Peklar.

Nakon predstavljanja slikovnice učenici su izrađivali ptića Ferda!

Učenici 4.a razreda prisustvovali su radionici pod nazivom „Mi nismo sami“, autorice Alme Pongrašić i njenog udomljenog psa Gilija.

Slikovnice su baš super heart!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 17. 9. 2021. 10:56

Predstavljanje rada Košarkaškog kluba Pazin Vijest ima dokument u privitku

Učenicima 2.a i 2.c razreda naše škole predstavljen je Košarkaški klub Pazin. Učenicima je u sportskoj dvorani predavanje održao i sve lijepo demonstrirao trener Dario Lukšić.

Interes djece vidljiv je na priloženim fotografijama i videima! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 9. 2021. 17:27

Ovca u kutiji - produženi boravak i pas Gili!

U sklopu ovogodišnjeg festivala slikovnice „Ovca u kutiji“ učenicima 3.a. i 3.c razreda, polaznicima produženog boravka predstavljena je slikovnica Alme Pongrašić „Mi (ni)smo sami“.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 14. 9. 2021. 20:26

Hrvatski olimpijski dan u višim razredima

Dana 10. rujna 2021. godine, učitelj tjelesne kulture Dalibor Radović s učenicima 6.a i 6.b razreda naše škole obilježio je Hrvatski olimpijski dan.

Nakon teoretskih predavanja o Olimpizmu, djeca su se bavila različitim sportskim aktivnostima i sportskim igrama. Djeca su igrala košarku, badminton, trčala su, skakala, penjala se te igrala futsal.

Više na fotografijama smiley.

 

Učitelj Dalibor Radović

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 13. 9. 2021. 17:49

Učenici nižih razreda naše škole obilježili Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan koji se obilježava 10. rujna manifestacija je koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost.

Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

U petak, 10. rujna ovaj su važan dan obilježili i učenici naše škole!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 12. 9. 2021. 18:35

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2021./2022.

 

Početak nove školske godine! :)

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine prvi je dan nastave! Nastava u Matičnoj školi u svim razredima započinje u 8:30!

Po dolasku u prostore škole molimo sve učenike da se sa razrednicima upute u svoje razrede.

Epidemiološke okolnosti i dalje nalažu da svi učenici prilikom ulaska u prostore škole temeljito operu i dezinficiraju ruke, a učenici predmetne nastave (5. – 8. razred) unutar prostora škole i tijekom nastave nose zaštitne maske! I dalje se preporuča održavanje distance. Također, važno je da unutar škole učenici prilagode kretanje prema predviđenim smjerovima označenima na hodnicima škole (Pravilo kretanja desnom stranom! 😊)

U slučaju povišene tjelesne temperature ili javljanja akutnih respiratornih simptoma neka učenik ne dolazi na nastavu. Roditelj neka o tome obavijesti nadležnog liječnika i razrednika.

Učenici 1. razreda ne ulaze odmah u razrede, već ostaju u dvorištu škole na generacijskom fotografiranju, zajedno s roditeljima i učiteljima.

Prvog dana, na satovima razrednika, učenici će dobiti UDŽBENIKE, raspored sati i bit će upoznati sa svim važnim obavijestima na početku školske godine. Molimo učenike da sa sobom ponesu bilježnicu i pisaći pribor s obzirom da će prvog dana dobiti sve važne informacije, ali i ŠKOLSKE TORBE s obzirom da će udžbenike preuzeti na prvom satu.

Učenicima kojima u paketu eventualno nedostaje pojedini udžbenik, udžbenici će biti naknadno dostavljeni (prema uputama MZO).

Nastava će u ponedjeljak završiti u 12.50 sati. Školski autobusi vozit će prema uobičajenom voznom redu.

Produženi boravak započinje s radom u utorak, 7. rujna 2021. godine s početkom u 12 sati.

Pred nama je još jedna nova školska godina koja će nedvojbeno biti ispunjena novim izazovima, no ukoliko budemo težili suradnji, strpljenju i toleranciji vjerujemo da ćemo uspjeti otkloniti sve poteškoće.

Svim učenicima i roditeljima želimo uspješan i sretan početak nove školske godine!

Dobrodošli! :) 

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 3. 9. 2021. 13:05

PRODUŽENI BORAVAK

Poštovani roditelji,

veselimo se početku nove školske godine te Vas obavještavamo da će se i ove školske godine organizirati rad produženog boravka za učenike razredne nastave. Produženi boravak biti će organiziran u pet skupina za sve učenike koji su krajem školske godine zatražili upis u produženi boravak.

U ponedjeljak će učenici dobiti sve potrebne informacije te ime, prezime i broj mobitela svoje učiteljice u produženom boravku.

Produženi boravak započinje s radom u UTORAK 7.9.2021. i traje od 12:00 do 17:00 sati.

 

Učiteljice produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 2. 9. 2021. 16:58

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19.

  :: opširnije :: 


objavio: IRENA MIJANDRUŠIĆ  datum: 31. 8. 2021. 15:18

PRAVO NA NAKNADU ZA TROŠKOVE ŠKOLSKOG OBROKA U OSNOVNOJ ŠKOLI V. NAZORA PAZIN

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Grad Pazin temeljem članka 43. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Pazina u školskoj godini 2021/2022. podmirivati 75% troškova školskog obroka djeteta u Osnovnoj školi, za treće i svako slijedeće dijete u obitelji, uz uvjet da je dvoje ostale djece predškolske dobi ili se redovno školuju (najdulje do 29-te godine života).

Privitak:

- Dopis Grada Pazina

- Zahtjev za ostvaivanje prava

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 30. 8. 2021. 07:27

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2021./2022.

 

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Popisi učenika za 1. i 5. razrede u školskoj godini 2021./2022. nalaze se na OGLASNOJ PLOČI u prizemlju predmetne nastave (glavni ulaz).

Ulaz u školsku zgradu će za vrijeme ljetnih praznika biti otvoren od 8:00 do 14:00 sati.

 U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine započinje nova školska godina.

Roditeljski sastanak za 1. razrede održat će se 30. kolovoza 2021. godine u 18:00 sati.

Prvog dana, na satovima razrednika učenici će dobiti udžbenike.

Produženi boravak započinje s radom u utorak, 7. rujna 2021. godine s početkom u 12:00 sati.

Svim učenicima želimo ugodne i vesele ljetne praznike!

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 16. 7. 2021. 12:49

OBAVIJEST - SUGLASNOST ZA NABAVU DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA

Poštovani roditelji/skrbnici,

sredstva za nabavu udžbenika za redovite i izborne predmete za školsku 2020./2021. godinu Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu školu (Narodne novine 116/18.) osiguravaju se iz Državnog proračuna.

U skladu s navedenim Zakonom učitelji su izvršili odabir udžbenika i drugih obrazovnih materijala.

Sredstva nisu osigurana za nabavu  dopunskih  i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke, mape, kutije za tehničku kulturu, atlas, …) ne pokrivaju se iz Državnog proračuna već ih   k  u  p  u  j  u   roditelji.

Škola je, nakon odabira učitelja Drugih obrazovnih materijala, obvezna zatražiti suglasnost roditelja o korištenju istih u nastavnom procesu.

Popis Drugih obrazovnih materijala nalazi se u privitku.

Potpisanu suglasnost (u privitku) će učenik/ca donijeti prvog dana nastave

razredniku/razrednici.

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 5. 7. 2021. 10:48

ODABRANI UDŽBENICI za školsku godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji/skrbnici,

sredstva za nabavu udžbenika za redovite i izborne predmete za školsku 2020./2021. godinu Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu školu (Narodne novine 116/18.) osiguravaju se iz Državnog proračuna.

U skladu s navedenim Zakonom učitelji su izvršili odabir udžbenika (Popis u privitku).

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 5. 7. 2021. 10:39

Himna učenika povodom završetka nastave

Učenici 4.a razreda himnom su poželjeli čestitati svim učenicima naše škole završetak nastave.

Veliko hvala učiteljici Nataši Maruškić Popadić koja je napisala glazbu za himnu te pomogla u uvježbavanju.

Kliknite ovdje i uživajte u izvedbi smiley!

Učiteljica Điliola Pliško i učenici

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 5. 7. 2021. 10:02

Raspored dopunskog rada - Matična škola

Dopunski rad održat će se od 28. lipnja 2021. do 2. srpnja 2021. prema sljedećem rasporedu za Matičnu školu:

Matematika: 8:00 - 9:30

Hrvatski jezik: 9:45 - 11:15

Priroda, Kemija: 8:00 - 9:30

Biologija: 11:30 - 13:00

Geografija: 7. a 8:00 - 9:30, ostali  razredi 11:30 - 13:00

 

  :: opširnije :: 


objavio: IVAN ŠTEFANIĆ  datum: 25. 6. 2021. 13:25

NAKNADA za oštećene/izgubljene udžbenike

Poštovani roditelji!

Učenici su 2020./2021. školske godine koristili udžbenike koji su vlasništvo škole.

Učenici su bili dužni vratiti sačuvane udžbenike u školu zadnji dan nastave ili nakon dopunskog rada ili ispita.

Za udžbenike koji su jako oštećeni i nisu za daljnju uporabu, izgubljeni ili jednostavno nisu vraćeni, plaća se naknada u visini od 50% ukupne cijene udžbenika, o čemu su razrednici obavijestili učenike.

Molimo roditelje koji su obvezni da izvrše uplatu za oštećene udžbenike prema primjerku u privitku.

S poštovanjem,

                                                                                      Ravnateljica Škole

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 18. 6. 2021. 13:56

UPOZORENJE roditeljima i učenicima

Poštovani roditelji i učenici!

Sigurno ste upoznati sa činjenicom da se zemljište na Zarečkom krovu urušilo i nije siguran za kupanje, boravak i kretanje.

Molimo Vas da navedeno upozorenje ozbiljno shvatite i brinete o svojoj i sigurnosti svoje djece.

S poštovanjem,

                                                                              Ravnateljica

                                                                Zdenka Turkalj-Čohilj, dipl.ped.

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 18. 6. 2021. 11:46

Živopisan književni susret u dvorištu škole

Početak tjedna, 7. i 8. lipnja, prvaši i drugaši naše škole proveli su u zanimljivom društvu – u posjet nam je došla Josipa Milevoj, autorica slikovnice za djecu „Flekijeve pustolovine, istinite priče“.

Doznali smo puno toga o simpatičnom psiću Flekiju, njegovim dogodovštinama, a imali smo priliku i općenito popričati o kućnim ljubimcima – što nam oni znače, kad nas vesele, a kada ljute i koje to vesele boje donose u naš život smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 6. 2021. 09:35

Zaklada "Hrvatska za djecu" u školskoj godini 2020./2021.

Poštovani roditelji!

Molimo Vas da, ako još niste, potvrdite konzumaciju školske prehrane od strane Vašega djeteta kao korisnika projekta Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021. Zaklade "Hrvatske za djecu".

Molimo Vas da ispunite i potpišete Izjavu o korištenju školske prehrane koja je u privitku, najkasnije do 11. lipnja 2021. godine.

Izjavu pošaljite ili donesite u tajništvo Škole.

Srdačan pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 1. 6. 2021. 10:41

Repriza emisije "Naš školski dnevnik"

Dragi roditelji,

reprizu emisije "Naš školski dnevnik" možete pogledati večeras u 18.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 28. 5. 2021. 15:00

O B A V I J E S T O UPISU DJECE U PRVI RAZRED ZA ŠK. GODINU 2021./2022.

Poštovani roditelji!

U privitku je Obavijest o upisu djece u 1. razred Osnovne škole za školsku godinu  2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 28. 5. 2021. 12:51

Izašao je učenički list Proljeće 2021.!

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

izašao je novi broj učeničkog lista Proljeće. I ove godine u digitalnom pandemijskom izdanju.

Uživajte čitajući i klikajući po njemu! heart

Vaši knjižničari

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 28. 5. 2021. 12:04

Dan škole - "Naš školski dnevnik"

Sutra u 11.40 sati povodom Dana škole emitiramo  "Naš školski dnevnik".

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 27. 5. 2021. 22:25

Priča se po gradu

Gradska knjižnica Pazin provodi program Priča se po gradu. Učenici 1.b razreda slušali su priču Najsporiji kralj na svijetu, T. Pongrašića, a poslije su se poigrali u parku!

Učiteljica Karmen Drožđek

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 27. 5. 2021. 10:50

Obilježili smo dan nastave na otvorenom!

Outdoor classroom day je globalni pokret kojim se želi potaknuti djecu da svakodnevno provode vrijeme na otvorenom. Dva dana godišnje učitelji mogu sudjelovati u pokretu održavajući nastavu na otvorenom kako bi potaknuli djecu na učenju uz igru.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 5. 2021. 10:10

Projekt Naša mala knjižnica - Tko je Antonio?

Iz naslovnice slikovnice Susanne Mattiangeli, na kojoj se pojavljuje osam slika Antonia, moglo bi se reći da je dijete, no otvaranjem korica, otkrivamo da on nipošto nije samo to.

U stvari, kad je s mamom i tatom, Antonio je sin, s bakom je unuk, s tetom nećak, u vrijeme nogometa napadač, u autobusu putnik, ali i majmun koji visi na drveću tropske šume, a kad previše odluta u mislima, Antonio postaje svemirski putnik.

E upravo to je učenicima 4.b razreda naše škole bilo jako zanimljivo!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 19. 5. 2021. 11:01

Županijsko natjecanje u krosu drugih razreda

Županijsko natjecanje u krosu drugih razreda

Učenici 2.c razreda su u srijedu, 12.5.2021. sudjelovali na Županijskom natjecanju u krosu drugih razreda u organizaciji Školskog športskog saveza Istarske županije. Natjecanje je održano u Park šumi Zlatni rt u Rovinju uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ekipa djevojčica, koju su činile Lana Musić, Sara Škropeta, Sofia Bakarčić i Valnea Turčinović, osvojila je prvo mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Lana Musić osvojila je 1. mjesto a Sara Škropeta 3. mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 17. 5. 2021. 09:47

Odvijanje nastave od 17. svibnja do 18. lipnja 2021. godine

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se nastava, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije, od ponedjeljka, 17. svibnja do kraja nastavne godine  za sve učenike od 1. do 8. razreda odvijati u školama.

Molimo učenike da se u autobusima i školi i dalje pridržavaju higijensko epidemioloških mjera.

 

Veselimo se vašem dolasku! smiley

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 12. 5. 2021. 12:21

Međunarodni dan sestrinstva

Dana 12.5. obilježava se Međunarodni dan sestrinstva. U 3.a razredu ugostili smo Franovu mamu, Teu Vojsković koja radi kao medicinska sestra u Istarskim domovima zdravlja u Pazinu, u djelatnosti Sanitetskog prijevoza. 

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 12. 5. 2021. 11:25

Zaklada "HRVATSKA ZA DJECU" - sufinanciranje troškova školske prehrane u šk. godini 20201/2021.

Poštovani roditelji!

Molimo Vas da potvrdite konzumaciju školske prehrane od strane Vašega djeteta kao korisnika projekta Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021. Zaklade "Hrvatske za djecu".

 Molimo Vas da ispunite i potpišete Izjavu o korištenju školske prehrane koja je u privitku.

Izjavu pošaljite ili donesite u tajništvo Škole.

Srdačan pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 16. 4. 2021. 07:50

Naše vrijedno tehničko osoblje :)

U tjednu od 12. do 17. travnja nastava se odvijala na daljinu, u školi nijednog učenika, sve pusto i prazno. Kako najbolje iskoristiti to vrijeme?

Kuharice i kuhari bacili su se u izradu tjestenine pa je školska kuhinja sad opskrbljena slasnim njokima, fužima i raviolima propisnom skladištenim u zamrzivaču i spremni u svakom času za kuhanje.

Spremačice su se bacile na generalku – škola se čistila i iznutra i izvana, svaki kutak. Farbalo se, šivalo, prekrajalo.

Kućni majstori iskoristili su to vrijeme baveći se raznim popravcima po školi, košnjom trave i uređenjem okoliša.

Prava proljetna radna akcija!

Kako je sve to izgledalo pogledajte na fotografijama u nastavku ove obavijesti smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 4. 2021. 09:53

Produženi boravak u mjesecu ožujku

Tijekom mjeseca ožujka u Produženom boravku naše škole obilježeni su razni datumi i događaji – dolazak proljeća, Međunarodni dan žena, Dan očeva, Dan voda i Uskrs.

Njihove kreativne radove i detaljniji opis aktivnosti donosimo nastavku teksta! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 14. 4. 2021. 11:23

Popularizirajmo STEM područje!

Dana 30. ožujka imali smo goste u 1.b razredu – učiteljicu i mamu Dušanku Luk i učitelja Davida Jelenkovića.  Prezentirali su nam pokuse crna mamba, vulkan, tri boje i slonovski pastu za zube.

Bilo je super. Veselo, poučno, zanimljivo!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 1. 4. 2021. 10:11

OBAVIJEST o prijevozu učenika

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da će se u utorak 30. ožujka 2021. godine izvoditi radovi na asfaltiranju raskrižja Lindarski križ – Mačinići - Bakši.

Promet će biti zatvoren za sva vozila u periodu od 06:00 – 22:00 sata.

Pravovremeno će biti postavljane oznake obilaznih pravaca.

Učenicima razredne nastave koji putuju na navedenoj relaciji i ne mogu doći u utorak 30. ožujka u školu izostanak će biti opravdan.

                                                                                          Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 26. 3. 2021. 15:03

Postoji li univerzalni recept za sreću?

Učenici 8. b razreda su 19. ožujka 2021., netom prije još jednog prelaska na online nastavu, obilježili Međunarodni dan sreće na Satu razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 25. 3. 2021. 10:41

Domaće od malih nogu Vijest ima dokument u privitku

Edukativna predstava udruge LAG „Domaće od malih nogu“ koja je predviđena za učenike RN održana je u četvrtak, 25. ožujka u terminu od 11:15 – 11:50 na prostoru foruma, u sklopu školskog parka, na otvorenom, za učenike prvih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 25. 3. 2021. 08:49

Dan očeva

Obilježavanje Dana očeva 19.3.2021. u 1.a bilo je zabavno i kreativno. Slušali smo i čitali pjesme o tati, pričali o važnosti očevog lika u obitelji. 

Napisali smo prvi akrostih te izradili čestitke za tate heart!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 19. 3. 2021. 10:16

Produženi boravak - aktivnosti u mjesecu zaljubljenih

Učenici produženog boravka veselu su veljaču obilježili raznim aktivnostima vezanim za Valentinovo, maškare i zalaganje protiv nasilja među vršnjacima. Uredili su i ukrasili svoje učionice i školske hodnike likovnim radovima i plakatima, produbili svoje znanje i odlično se zabavili.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 18. 3. 2021. 11:45

Posadi drvo, ne budi panj!

Dana 10. ožujka u dvorištu škole provedena je ekološka akcija pod nazivom „Posadi drvo, ne budi panj“ prilikom koje je posađeno čak 5 stabala - 1 lipa, 1 kanadski javor, 2 cedra i 1 tuja.

U akciji su sudjelovali učenici 8. d razreda Alen Salihović, Leon Matejčić, Adrian Žgrablić, Raul Merleta i Borna Pulić uz pomoć učiteljice Dušanke i kućnog majstora Renata. 

Bravo!    yes  smiley

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 3. 2021. 14:43

Zasvirajmo!

Učenici 1. a i 1. b razreda dobili su zadatak iz Glazbene kultureizraditi instrument po želji uz pomoć roditelja.

U nastavku pogledajte kako je to lijepo ispalo.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 3. 2021. 11:26

Liječnik u gostima

Razred 1.a pozvao je tatu Ivicu kao gosta u razred. Tata je liječnik pa je održao zanimljivo predavanje o svom zanimanju, važnosti brige za zdravlje, svim faktorima koji utječu na zdravlje.

Učenici su vrlo pažljivo i aktivno pratili predavanje i mnogo naučili o svom zdravlju. Hvala dr. Ivici Rukavini na zanimljivom satu.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 3. 2021. 11:22

PRIVREMENI REZULTATI Županijskog 63. natjecanja Mladih tehničara Istarske županije

Danas je u našoj školi održano Županijsko 63. natjecanje Mladih tehničara Istarske županije na kojem je sudjelovalo 47  učenika ss 15 mentora u 10 kategorija.

U privitku su privremeni rezultati natjecanja

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 5. 3. 2021. 13:17

Radionica pletenja narukvica

U učionici 3.a razreda na INA održana je radionica pletenja narukvica sa 4 niti vune.

Radionicu je vodila učenica Tonina Marion. Tonina je svoje prijatelje polako uvodila u način pletenja i strpljivo pokušavala odgovarati na brojna pitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 2. 2021. 09:44

Evo nas na 100! Vijest ima dokument u privitku

Dana 19. veljače učenici 3.a obilježili su 100-ti dan škole radom u timovima, a 1.a je održao videokonferenciju s prijateljima 2. i 4. razreda PŠ Cerovlje.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 22. 2. 2021. 09:33

Maskiranje nam još nije dosadilo :D

Maškare - dan kada svatko od nas može biti ono što želi smiley!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 16. 2. 2021. 10:30

Knjiga je dar koji možeš uvijek ponovno otvarati ◠‿◠

Na dan koji na poseban način slave zaljubljeni, 14. veljače, obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Koju knjigu nekome pokloniti, zašto uopće knjigu i zašto baš tu knjigu – odgovore na sva ta pitanja dali su nam učenici od 1. do 4. razreda naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 12. 2. 2021. 13:27

Obavijest o odvijanju nastave od 15.02.2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 15.02.2021. godine nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijati u školi.

Molim učenike da paze na socijalnu distancu, nose maske u autobusu i u zajedničkim prostorima škole.

 

Veselimo se vašem povratku u školske klupe!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: IRENA MIJANDRUŠIĆ  datum: 11. 2. 2021. 10:25

OBAVIJEST roditeljima o sufinanciranju prehrane učenika - Zaklada "Hrvatska za djecu"

Poštovani roditelji!

Zaklada „Hrvatska za djecu“ ponovno je iskazala interes za osiguranje prehrane učenika (1 obrok dnevno) u OŠ V. Nazora Pazin kroz Projekt „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021“.

Sve potrebne informacije nalaze se na poveznici :

https://www.pazin.hr/osiguranje-prehrane-u-osnovnoj-skoli-vladimira-nazora-pazin-za-skolsku-godinu-2020-2021-obavijest-roditeljima/#more-28710

Molimo Vas da svu potrebnu dokumentaciju dostavite u Tajništvo Škole najkasnije do 2. ožujka 2021. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 10. 2. 2021. 12:07

Produženi boravak - vesele aktivnosti u prosincu i siječnju

Veseli prosinac za učenike PB bio je pun aktivnosti u kojima su uživali. Pričalo se o Sv. Nikoli, slale su mu se želje i izrađivale čizmice.

Učenike 1.a, 1.c i 2.b razreda sv. Nikola je posjetio u školi i iznenadio ih slatkišima smiley.

Svaki razred izradio je svoje božićno drvce, a hodnike su ukrasili i ostali maštoviti radovi.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 9. 2. 2021. 10:06

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin za OŠ Ivana Gorana Kovačića Gora (Petrinja)

OŠ Vladimira Nazora Pazin  provela je od 11. do 21. siječnja 2021. akciju prikupljanja pomoći  za učenike i radnike OŠ Ivan Goran Kovačić u Gori koja je stradala u potresu.

Akcija je bila vrlo uspješna i prikupljena je velika količina školskog pribora, školskih torbi, slikovnica, higijenskih potrepština, igračaka, odjeće i obuće za djecu, dječji madraci, dječja kolica, kolači...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021. 09:34

OBAVIJEST O ODVIJANJU NASTAVE od 1. do 15. veljače 2021.

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

Model A – U ŠKOLI - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model C – NA DALJINU - učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)  i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola

Nastava za maturante odvijati će se prema Modelu A.

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 28. 1. 2021. 10:55

Brini o sebi - Budi dobro - Proživi COVID Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

U privitku Vam dostavljamo brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju, objavljene od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: KRISTINA KARUŽIĆ  datum: 27. 1. 2021. 10:34

Obavijest o upisu djece u prvi razred za šk. godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji,

Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije daje Obavijest o upisu u prvi razred Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin za školsku godinu 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 22. 1. 2021. 06:58

Izrada pročišćivača vode

Učenici 3.a razreda na Izvannastavnoj aktivnosti naučili su kako izraditi pročišćivač vode pomoću plastične boce, šljunka, pijeska i vate.

Radovi su bili vrlo uspješni, a pročišćena voda ukusna!

 

Učiteljica Tatjana Maligec

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 21. 1. 2021. 10:59

Obavijest - početak 2. polugodišta Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,

temeljem odluke Stožera civilne zaštite IŽ, nastava će se od 18. do 29. siječnja 2021. godine za učenike razredne nastave održavati u školama, a za učenike predmetne nastave na daljinu.

Želimo vam svima strpljiv i sretan početak drugog polugodišta uz želju da se što prije svi vidimo u našim školama.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 14. 1. 2021. 14:07

AKCIJA SOLIDARNOSTI

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Suočeni s katastrofalnim posljedicama koje su pogodile Sisačko-moslavačku županiju, a u njoj i sve škole, pokrećemo akciju sakupljanja školskoga pribora za škole Petrinje, te dječju opremu i igračke za Dječje selo Lekenik.

Školski pribor te, oprema i igračke za djecu sakupljat će se u našoj školskoj dvorani od 11. do 14. siječnja 2021. godine u terminima od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati.

Prikupljat će se:

  • školski pribor: pernice, olovke, gumice, kemijske olovke, flomasteri, drvene bojice, škare, crtaći pribor (ravnala, trokuti, šestari), bilježnice (razne), pisanke, pribor za likovnu kulturu (sve tehnike, kistovi), papir za ispis, klamarice, spajalice,
  • društvene igre i slikovnice za djecu
  • odjeća i obuća za djecu
  • higijenske potrepštine za bebe
  • igračke za manju djecu (ne plišane)

Molimo da sve donacije budu čiste, složene u pakete s obilježenim sastavom.
Odjeću i obuću za djecu molimo sortirajte po spolu i dobi djece.

Ovu obavijest podijelite s rodbinom, prijateljima, susjedima, mještanima kako bi se sakupila što veća količina potrebitog.

Na sabirnom mjestu bit će volonteri koji će pomoći u sortiranju i pakiranju doniranih potrepština.

HVALA!

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 5. 1. 2021. 12:08

Nastava na daljinu za učenike razredne nastave

Poštovani roditelji, dragi učenici, 

s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, svi učenici razredne nastave od ponedjeljka 21. prosinca do srijede 23. prosinca prelaze na nastavu na daljinu.  

Zimski odmor za učenike počinje u četvrtak 24. prosinca. 

Odluka vrijedi za sve učenike razredne nastave u Matičnoj školi Pazin, područne škole, Glazbeni odjel Pazin i posebne razredne odjele. 

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 17. 12. 2020. 12:53

Obavijest – zimski odmor učenika

Poštovani roditelji, dragi učenici,

zimski odmor za učenike počinje u četvrtak 24.12.2020., a završava u petak 15.1.2021.

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak 18.1.2021. prema A-rasporedu.

Svima želimo mirne, zdrave i ugodne praznike u krugu najmilijih.

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 16. 12. 2020. 12:40

Prosinac – mjesec darivanja

Učenici 3.a razreda uključili su se u prosincu, mjesecu darivanja, u dvije humanitarne akcije. Prvu akciju Prijatelj preko pisma posvetili smo korisnicima Obiteljskog doma za starije i nemoćne Noni iz Zagreba, kojima smo napisali pisma kako bismo im uljepšali predstojeće blagdane i ublažili samoću.

Za drugu akciju potaknula nas je inicijativa Radio Istre i Košarica dobrote. Sakupili smo veću količinu odjevnih predmeta, kapa, šalova, rukavica, igračaka, knjiga i obuće za djecu koje smo odnijeli u Radio Istru u želji da nekome uljepšamo blagdane koji slijede.

 

Učiteljica Tatjana Maligec

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 12. 2020. 09:26

OBAVIJEST O PRELASKU NA NASTAVU NA DALJINU

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju na našem terenu vezanu uz virus COVID-19, sukladno preporukama osnivača i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad u uvjetima povezanim s COVID-19, učenici od 5. do 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin od 14. prosinca 2020. prelaze na nastavu na daljinu do kraja 1. polugodišta šk. god. 2020./2021.

Nastava će se održavati u realnom vremenu, prema važećem rasporedu sati.

Učenici razredne nastave i posebnih razrednih odjela nastavu će pohađati u školi.

Učenici razredne nastave u PŠ Karojba i PŠ Lupoglav se nakon samoizolacije vraćaju u školu.

 

                                                                                               Ravnateljica

                                                                                         ZdenkaTurkalj-Čohilj

 Odluka o uvođenju nastave na daljinu.pdf                

 

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 9. 12. 2020. 09:42

Obaveza nošenja maski u učionicama

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, a na temelju procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije, donio odlukupotrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave u školama za učenike 5. do 8. razreda.

Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima i  izvan učionica.  

                                                                                           Ravnateljica

                                                                                    Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: VESNA TONČINIĆ  datum: 8. 12. 2020. 09:15

Produženi boravak – aktivnosti u studenom

U mjesecu studenom su učenici produženog boravka obilježili Međunarodni dan djeteta i dječjih prava na različite načine.

Učenici 1.a i 1.c razreda sa svojim su učiteljicama u poučnoj i veseloj radionici zapisivali dječja prava i pozitivan stav prema prijateljima na balone koje su tada poklonili jedni drugima, a zatim je uslijedila igra na otvorenom.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 7. 12. 2020. 11:42

Pazi(n)! mladi u OŠVN

U suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, Grad Pazin i Društvo “Naša djeca” Pazin, Centar za mlade Alarm, Udruga Delta te Volonterski centar Istra provode projekt Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini.

Ovaj jednogodišnji projekt osmišljen je s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za mlade na području Grada Pazina kroz unaprjeđenje kompetencija osoba koje rade s mladima i zaposlenih unutar gradske uprave. Krajnji rezultat je priprema za donošenje i provođenje Lokalnog programa djelovanja za mlade 2021-2025.

U sklopu projekta, Centar za mlade Alarm i Savjet mladih Pazina provode Istraživanje problema, potreba i mišljenja mladih u Pazinu. Na temelju rezultata istraživanja, u veljači će se organizirati radionice gdje će učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole imati priliku raspravljati o položaju mladih u Pazinu, kao i o aktivnostima i sadržajima koje žele u svojem gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 1. 12. 2020. 10:46

Natjecanje Dabar 2020.

I ove je godine održano natjecanje Dabar u matičnoj i pojedinim područnim školama. Sudjelovalo je ukupno 75 učenika i to:

MŠ Pazin – 49

PŠ Sv.Petar u Šumi – 15

PŠ Karojba - 2

PŠ Lupoglav – 9

Čak 23 učenika ostvarilo je rezultat koji se nalazi među 10% najboljih u Hrvatskoj!

Čestitamo svima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima!

Za sve sudionike natjecanja pripremljene su digitalne značke i diplome koje samostalno preuzimaju iz sustava mooc.carnet.hr. Svi učenici dobili su i digitalne značke. Oni najbolji (10% najboljih u svakoj kategoriji) dobili su i diplomu i značku za izniman uspjeh na natjecanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: IRENA MIJANDRUŠIĆ  datum: 27. 11. 2020. 14:06

Obavijest učenicima i roditeljima – povratak u školske klupe

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da se od četvrtka, 19. studenog vraćamo u školske klupe, što znači da je danas zadnji dan online nastave. Autobusi će voziti prema uobičajenom voznom redu te će za učenike razredne nastave biti organiziran produženi boravak.  

I dalje molimo sve učenike da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, nose maskice u zajedničkim prostorijama i autobusima, nastoje držati socijalnu distancu te da redovito peru i dezinficiraju ruke.

Nadamo se da će povoljnija epidemiološka situacija potrajati te da ćemo se što duže družiti u školskim klupama.

Podsjećamo da je sutra 18. studenog državni praznik i nema nastave. 

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 17. 11. 2020. 09:07

Obavijest roditeljima i učenicima - nastavak online nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našem okruženju nastava za sve razredne odjele Matične škole Pazin nastaviti provoditi online još u ponedjeljak 16. i utorak 17. studenog 2020.

U utorak 17. studenog ponovo će se procijeniti epidemiološke okolnosti i donijeti odluka o tome vraćaju li se učenici u školske klupe od četvrtka 19. studenog. Nadamo se da će to biti moguće!

Molimo da u utorak pratite web stranicu Škole kada ćemo objaviti informaciju.

Podsjećamo da je u srijedu 18. studenog državni praznik i nema nastave.  

Molimo učenike kojima je određena mjera samoizolacije da i dalje strogo poštuju mjere samoizolacije.

Sve ostale učenike molimo da se suzdržavaju od nepotrebnih druženja, proslava i okupljanja te nose maske i održavaju socijalnu distancu.

 

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 13. 11. 2020. 11:26

Obavijest roditeljima i učenicima

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našem okruženju nastava za sve razredne odjele Matične škole Pazin od ponedjeljka 9.  do 13. studenog 2020. održavati na daljinu.

Krajem sljedećeg tjedna procijenit će se epidemiološke okolnosti i donijeti odluka o tome vraćaju li se učenici u školske klupe ili se nastavlja s nastavom na daljinu.

Učenici  kojima je potreban tablet  možete se u ponedjeljak javiti u tajništvo.

Molimo učenike kojima je određena mjera samoizolacije da strogo poštuju mjere samoizolacije.

Sve ostale učenike molimo da se suzdržavaju od nepotrebnih druženja, proslava i okupljanja te nose maske i održavaju socijalnu distancu.

Ravnateljica

Zdenka Turkalj-Čohilj

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2020. 11:26

Mjesec listopad u Produženom boravku

U listopadu su se učenici produženog boravka likovno i literarno izražavali kroz raznolike radionice.

Što su sve i kako obilježili - pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 7. 11. 2020. 13:09

Koronaradionica povodom Mjeseca hrvatske knjige

U inat koroni, ali poštujući sve mjere sigurnosti, učenici 8.b razreda odlučili su obilježiti ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pazin 23. listopada 2020. sudjelovali su u radionici pisanja blackout poezije s putopjesnikinjom Majom Klarić.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 11. 2020. 10:06

Provođenje mjere „Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama“ u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Na Natječaju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Istarski švoj“ za provedbu Mjere 3. Poticanje povećanja potrošnje ribe u odgojno obrazovnim ustanovama, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin odobrena su sredstva za provedbu projekta „Opremanje kuhinja Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin - Matične škole Pazin i Područne škole Tinjan“.

Školi su odobrena sredstva u iznosu od 347.846,25 kuna (rezultati natječaja).

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 5. 11. 2020. 09:28

eTwinningova škola Vijest ima dokument u privitku

eTwinningova zajednica okuplja stotine tisuća učitelja koji uče jedni od drugih, dijele prakse i ideje i čine eTwinning najvećom zajednicom učitelja na svijetu.

Naša škola dobila je oznaku eTwinningove škole za razdoblje 2020. – 2021. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2020. 13:12

Obilježen Svjetski dan kravate u PRO

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 10. 2020. 10:54

Svjetski dan pošte i Dan razglednice

Učenici 4.c razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin uključili su se u projekt Hrvatske pošte zajedno s učenicima 4.a razreda OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja.

Obilježili smo Dan razglednice. Pogledali smo kratki edukativni filmić u kojem je Marko Markica, maskota HP, poučio učenike kako pravilno napisati i adresirati razglednicu.

Nakon toga učenici su razmijenili razglednice s učenicima iz Rovinja.

Povodom Svjetskog dana pošte posjetili smo Poštanski ured u Pazinu.

Učiteljica Petra Nefat

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 16. 10. 2020. 13:16

Radionica pečenja kruha

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učenici 1.a razreda Matične škole uspješno su ispekli slasne male kruščiće.

Tijesto je donirala pekara vl. Šaban Jahaj. Radionica je bila poučna i ukusna smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 10. 2020. 13:09

Jesen u školskom hodniku

Učenici produženog boravka dočekali su jesen šetnjama u prirodi, a sakupljeno šareno lišće oživjeli su u likovnim radovima koji su uljepšali hodnike naše škole.

Jesen je drugo proljeće gdje je svaki list ustvari cvijet.

Uživajte u slikama!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 30. 9. 2020. 20:09

U ritmu čitanja - pjesnički natječaj Vijest ima dokument u privitku

Prošlogodišnja je manifestacija Mjeseca hrvatske knjige bila posvećena glazbi. Školski su knjižničari povodom toga objavili međuškolski pjesnički natječaj na koji je pristiglo mnoštvo literarno-glazbenih radova. U međuvremenu su se vrata škole zatvorila pa učenicima nismo mogli čestitati i uručiti im zaslužene nagrade i priznanja.

Činimo to sada, sa zakašnjenjem, ali nikada valjda nije kasno za pohvale i čestitke smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2020. 10:03

Hrvatski olimpijski dan

Dana 10. i 11. rujna, obilježili smo s razredima 5.a, 5.c, 5.d, 7.a, 7.b, 7.d i 8.a, Hrvatski olimpijski dan i to uvodnim predavanjem o Olimpizmu te prigodnim vježbanjem na otvorenom, trčanjem i sportskim igrama – badmintonom i futsalom.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 9. 2020. 10:03

Ovca u kutiji – susret s ilustratorom Peterom Škerlom

U sklopu festivala slikovnice Ovca u kutiji koji se održao u Pazinu od 14. do 18. rujna, u organizaciji Gradske knjižnice Pazin našu je školu posjetio slovenski ilustrator Peter Škerl te je s učenicima svih drugih razreda Matične škole održao radionicu crtanja.

Susret s ilustratorom održao se u dvorištu škole u kojem smo se poredali kao male ovčice, a pratilo nas je divno vrijeme i kreativna atmosfera.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 9. 2020. 09:59

Nastava u prirodi

Učenici posebnog razrednog odjela 2 u četvrtak, 17. rujna, prva su dva školska sata nastavu imali u prirodi. U nastavku pročitajte i pogledajte kako je to sve lijepo i zeleno izgledalo :).

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 21. 9. 2020. 11:03

Hrvatski olimpijski dan

Učenici trećih razreda obilježili su Hrvatski olimpijski dan pješačenjem na relaciji Pazin – Loke – most Dušani – Pazin​.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 9. 2020. 08:50

Poziv na kuharske radionice za roditelje iz projekta "Domaće od malih nogu" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

LAG „Središnja Istra“ u sklopu projekta „Domaće od malih nogu“ organizira kuharske radionice za roditelje djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Na radionici će se pripremati tri jednostavna ali nutritivno bogata jela spravljena od lokalnih sezonskih namirnica. Cilj radionice je prenijeti važnost zdrave prehrane temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama ali i podučiti pripremanju kvalitetnih „brzih“ obroka prilagođenih užurbanoj svakodnevici današnjih roditelja.

Radionica je jednodnevna i traje 3 sata, a broj polaznika je 20 osoba po radionici. Odvijati će se od 21. do 25. rujna 2020. u prostorijama Edukacijsko gastronomskog centra Istre na adresi Gortanov brijeg 1, Pazin, od 18 do 21 sat, a vodit će ih kuhar David Skoko.

Broj polaznika je ograničen, a prijave će se primati do popunjena mjesta.

Iz LAG-a mole da u prijavnicu upišete ako imate željeni termin te navedete ukoliko dolazite u grupi sa drugim osobama.

Trudit će se prilagoditi Vašim željama, no zbog ograničenja broja polaznika po grupi ne mogu garantirati da će uvijek i uspjeti.  

Prijavnicu možete popuniti na slijedećoj adresi: https://forms.gle/gUbXAuTEVhKu2haP9

 

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB ŠPERANDA  datum: 8. 9. 2020. 13:25

Upute za učenike i roditelje – početak nove školske godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Veselimo se početku nove školske godine! Znamo da ste nestrpljivi i u iščekivanju kako će izgledati početak nove školske godine. U nastavku teksta pripremili smo najvažnije upute za učenike i roditelje, a detaljnije upute učenici će dobiti prvog dana nastave. Molimo da detaljno pročitate upute :) 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020. 14:58

Pravo na naknadu za troškove šk. obroka u OŠ (za 3. i sljedeće dijete u obitelji) Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Grad Pazin temeljem članka 43. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Pazina u školskoj godini 2020/2021. podmirivati 75% troškova školskog obroka djeteta u Osnovnoj školi, za treće i svako sljedeće dijete u obitelji, uz uvjet da je dvoje ostale djece predškolske dobi ili se redovno školuju (najdulje do 29. godine života).

U prilogu

- Dopis Grada Pazina

- Zahtjev za ostvarivanje prava

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 8. 2020. 11:28
» Arhiva naših vijesti    
 


      


Važne obavijesti

       Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju